Проф. Мариана Евстатиева- Биолчева пред камерата на „Умно село“: Цялото изкуство е красива лъжа

Новият епизод с известната дама на българското кино ще се излъчи на 30 август по Bulgaria ON AIR

28.08.2020 | 11:27
Проф. Мариана Евстатиева- Биолчева пред камерата на „Умно село“: Цялото изкуство е красива лъжа

На 29 август кинорежисьорът Мариана Евстатиева-Биолчева навършва 81 години от своя бурен, изпълнен с приключения и любов, живот. По този повод седмият епизод на поредицата „Умно село“ по Bulgaria ON AIR ще представи „Снима се филм“ -интригуващ документален портрет, в центъра на който е създателката на едни от най-любимите български филми “Горе на черешата”, “Търси се съпруг за мама”, “Мигове в кибритена кутийка” и много други.

Не е тайна, че зад всеки успял мъж стои една 100 процентова жена. В случая зад него стои дама, която на свой ред се справя безупречно в една „мъжка” професия. Властна, опърничава, понякога и рязка, Мариана става мека и отстъпчива за важните неща в живота, сред които на първо място е любовта.

„Много приятно се караме с моя любим“, разказва Мариана от терасата на семейното бунгало в село Резово, което споделя със своя съпруг и несломима опора – писателя Боян Биолчев.

Епизодът от “Умно село” със заглавие: „Снима се филм“ е с място на действието семейното бунгало в с. Резово. Артистичен безпорядък от вещи с най-различно предназначение и бутилките изстудено бяло вино са реквизитът, а главната героиня “режисира” любимия си по липса на други “актьори” наоколо. Пред камерата на емблематичното предаване  тя говори открито и за успехите, мечтите, любовта; за живота, в който всяка минута трябва да бъде изживяна пълноценно.

Седмият епизод от документалната поредица „Умно село“, в центъра на който е великата Марияна Евстатиева - гледайте тази неделя, 30 август, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.