Тайга драма "Довереникът" за безусловната любов и преданост на един самурай – по Bulgaria ON AIR от 16 март

Сериалът разказва историята на велик воин, решен да наложи ред в Япония през XV век

02.03.2017 | 15:12 Редактор: Константина Маркова
Тайга драма

Тайга драмата "Довереникът" разказва за времената в Япония, когато хората са живели, за да умрат в Гражданската война, тръгва в ефира нa Bulgaria ON AIR от 16 март, всеки делник в 20,40 часа. Историята в японския сериал е вдъхновена от историческия роман на Ясуши Иноуе Furin Kazan. Разказва за смел самурай, който е бил готов на всичко, за да наложи ред в този ад през XV век - Кансуке Ямамото.

"Довереникът" е съвкупност от екшън, интриги и философия във време, в което разделена Япония е управлявана от трима лидери - Такеда Шинген, Ивагава Йошимото и Хойо Уджиясо. В този тристранен конфликт най-силното оръжие е добрата стратегия. Самотният воин Кансуке има задачата да помогне на страната си да се обедини и да последва водача Такеда Шинген.

Благодарение на усилията на Ямамото военоначалникът става все по-влиятелен, но до какво ще доведе това? Стратегиите на храбрия воин помагат на Такеда да разшири значително царството си, като единствената цел на Ямамото е да помогне за обединението на Япония.

В сериала участват две топ имена от японското кино - известният певец и актьор Гакт Камуи и звездата Масаки Учино.

"Довереникът" не просто изобразява битката за свобода, но разказва и за безусловната любов, предаността и славата на един самурай. Кансуке е бил легендарен воин, който остава верен на военоначалника си до края на дните си и най-смелият мъж, който рискува живота си за любовта на принцеса Ю - любов, която никога няма да се превърне в реалност.

"Довереникът" (The Trusted Confidant)

Тайга драма, Япония, 2007 г.

Режисьор: Вакаизуми Хисаки

Учатват: Масаки Учино, Гакт Камуи Ичикава Камейро, Кохината Фумийо, Шибамото Юки, Ичикава Саданжи и др.