Драматичният сериал на Любиша Самарджич "Черни коне" - по Bulgaria ON AIR от 11 март в 22 часа

Режисьорът екранизира тежката история на трима младежи след Първата световна война

27.02.2017 | 14:27 Редактор: Константина Маркова
Драматичният сериал на Любиша Самарджич

Драматичната съдба на трима младежи след Първата световна война, разказана в сериала "Черни коне", тръгва по Bulgaria ON AIR от 11 март, всяка събота и неделя в 22 часа. Продукцията е режисирана от известния театрален и филмов актьор и режисьор Любиша Самарджич, станал известен с ролята си в сериала "Горещ вятър". Той е носител на наградата "Купа Волпи", 7 сръбски награди "Златна Арена", номиниран е и за “Златна мечка“.

В сериала "Черни коне" Любиша Самарджич екранизира тежката история на трима младежи - Сава, Петрашин и Мария, които прекарват детството си заедно в началото на XX век в Банатските равнини. В нищетата и тъгата на онези времена се ражда чистата любов между Сава и Мария, но войната ги разделя за 4 години.

Сава успява да оцелее и се завръща в родното си село при семейството си, а там го чака и любимата му Мария. Искрата на любовта пламва отново, но този път между тях застават нищетата и бащата на младия мъж, който отказва да приеме снахата в дома си, и с опърничавия си характер прогонва и собствения си син. 

Сава заминава в съседното село да търси късмета си и да започне нов живот. Не иска да чува и думичка за любимата си Мария. Алкохолът става най-верният му "приятел", който ежедневно го "избавя" от мъките му. Започва работа в мелницата на богатото семейство Гранфилд, чиято дъщеря Аница се влюбва безумно в него. Скоро двамата сключват брак, но един призрак от миналото не дава мира на Сава.

Несигурен в своето решение той се връща в родното си село, за да се срещна с възлюбената си Мария, без да знае, че съдбата вече е нанесла поредния си удар. Някога гадателка предрича на влюбените, че малкото им щастие ще се превърне в голямото им нещастие. Когато пристига в с. Батан, Сава разбира, че голямата му любов е умряла при раждането на собственото му дете.

Какви стъпки ще предприеме Сава в живота си и ще успее ли да преодолее своята любима – гледайте по Bulgaria ON AIR от 11 март, всяка събота и неделя от 22 часа.

"Черни коне" (Jesen stize, dunjo)

Драма, Сърбия, 2004

Режисьор: Любиша Самарджич

В ролите: Бранислав Трифунович, Игор Дордевич,, Мария Каран, Калина Ковачеви и др.