Култовата шведска поредица „Милениум“ - по Bulgaria ON AIR от 5 октомври

Зрителите ще проследят историята в 9 части от сряда, в делниците от 20,30 ч.

03.10.2016 | 13:02 Редактор: Константина Маркова
Култовата шведска поредица „Милениум“ - по Bulgaria ON AIR  от 5 октомври

Bulgaria ON AIR пуска в ефир култовата шведска поредица „Милениум“ с участието на българския актьор Георги Стайков. В 9 вечери зрителите могат да проследят вълнуващата история от кино шедьоврите „Милениум 1: Момичето с татуирания дракон“, „Милениум 2: Момичето, което си играеше с огъня“ и „Милениум 3: Момичето, което разтури стършеловото гнездо“. Те ще бъдат излъчени от 5 октомври, всеки делник в 20,30 часа.

 

Екранизацията на „Милениум“ е по романа на Стиг Ларшон. Заглавието е носител на наградата БАФТА и редица други отличия. Скандинавската поредица успя да привлече вниманието както на феновете, така и на критиците из целия свят.

 

Историята в трилогията, която Bulgaria ON AIR ще покаже в 9 части, започва с мистериозната съдба на 16-годишната Хариет Венгер (Ева Фрюлинг). По време на семейна сбирка на острова, притежаван от могъщия клан Венгер, Хариет изчезва внезапно. Тялото й никога не е открито, но чичо й е убеден, че убиецът е член на семейството. За да открие истината за Хариет, той измисля предтекст - заявява, че иска да напише семейна хроника. Наема журналиста Микаел Бломквист (Майкъл Нюквист), а негова помощничка става агресивната, татуирана хакерка Лисбет Саландер (Ноуми Рапас). Двамата тръгват по следите на Хариет, но ще успеят ли да разкрият истината за нея?

 

Режисьор на първата част е Нилс Арден Оплев, а на останалите две – Даниел Алфредсън. Участват: Ева Фрюлинг, Майкъл Нюквист, Лена Ендре, Питър Хърбър, Ноуми Рапас, Микаел Нюквист, Георги Стайков и др.