Ретроградният Сатурн: Не разпилявайте енергията си излишно

Тази и други интересни теми и гости в предаването "Днес" с Константина Живова

06.04.2017 | 14:53 Редактор: Тодор Петров
Ретроградният Сатурн: Не разпилявайте енергията си излишно

Баскетболен благотворителен мач организира "Holiday Heroes". Големи имена от баскетбола и отбори от любители ще се включат в мачовете на 23 април.

"Популярните спортисти се радват, че взимат участие в този мач. Освен, че ще играят ще подкрепят каузата с лицата и присъствието си", сподели ениджърът на "Holiday Heroes" Росица Томова.

Днес навлизаме в нов нелек период - ретрограден Сатурн. Този период е способен да донесе усещане за тежест - нещо обременяващо, което няма да ви даде шанс да се разгърнете. Ще почувствате, че се намирате под контрол, все едно, че ви управлява някаква външна сила. Галина Герасимова сподели в студиото на Константина Живова какво предстои.

"Ретроградният Сатурн започва от април и ще трае до месец август. Не трябва да се плашим от тези периоди на планетите. В този период е важно да се концентрирате, не трябва да разпилявате енергията си излишно", обясни Галина Герасимова.

Наско от Б.Т.Р. влиза в ролята на Пилат Понтийски - римският прокуратор, осъдил на смърт Христос, след което символично измил ръцете си, за да снеме вината. Той е една от най-противоречивите и в същото време загадъчни фигури в човешката история. Рок операта "Исус Христос Суперзвезда" е проект на операта в Пловдив. Хитовата творба по музика на Андрю Лойд Уебър и текст на Тим Райс, не слиза от сцените вече 40 години. Великденското турне на трупата ще стартира от Хасково на 10 април. Повече научихме от самия Пилат – Наско. 

"Преди да вляза в ролята на Пилат Понтийски се подготвях много за него. Проучих неговия образ", разказа Наско от Б.Т.Р.

В събота в Пазaрджик започва Международният младежки театрален фестивал "Океан от любов". Театър БХАЛГ ще участва в него със спектакъла "Шоу-лекция за щастието" - по текстове на Иво Иванов от книгата "Кривата на щастието". Един спектакъл за спорта, вселената и всичко останало. 

"Шоу-лекция за щастието" е постановка, която ще те накара да се замислиш кое те прави щастлив и колко трае щастието", споделиха актьорите.
Картини от съвременни азербайджански художници бяха представени снощи в Националната галерия. Изложбата "Азербайджан – Вселена от магически цветове" е посветена на 25-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Азербайджан. Повече в репортажа на Борислав Петров.

В края на предаването научихме какво време ни очаква до края на седмицата и каква е прогнозата за Страстната седмица преди Великден. В Националния институт по метеорология и хидрология към БАН бе репортерът ни Борислав Петров.

"Според БАН времето по великденските празници е възможно да бъде дъждовно. На Цветница ни очаква слънчево време."