Полезни съвети за родители на недоносени бебета от д-р Масларска

Тази и други интересни теми и гости в предаването ДНЕС с Константина Живова

21.02.2017 | 15:14 Редактор: Тодор Петров
Полезни съвети за родители на недоносени бебета от д-р Масларска

От Константина Живова

Предаването започна със здравословна рецепта за домашно тирамису. Как да го приготвите и каква е рецептата - това ни показа Асен Манасиев.

В минутите от рубриката ни "Животът на мама" ви срещнахме с д-р Радка Масларска. Темата днес е съвременната грижа за недоносените деца у нас, защо броят им се увеличава и как тези деца могат да получат адекватна грижа. С д-р Масларска ни срещна Елисавета Коюмджиева.

В следващите минути поговорихме за най-добрите практики за защита на децата жертви на престъпления. Темата на предстоящата конференция е "По-добро взаимодействие - интегриран подход за защита на правата и за подкрепа на жертвите на престъпление", с участието на независим международен експерт и изследовател Дайя Уинке от Германия. 

За да разберем повече я поканих при мен заедно с Надя Стойкова и Петя Димитрова.

"Исландия е страната с най-добрите модели на подкрепа на децата, станали жертва на насилие", разказаха гостите в студиото.


Тази вечер в Руския културно-информационен център в София ще гостува един от най-известните майстори на руската православна кухня - йеромонах Гермоген. Той знае стотици рецепти за здравословно хранене в дните на Великденския пост. Научихме повече от самия него. С йеромонах Гермоген разговаря колегата Валерия Цветанова.

Идеята за "Музейко" става вдъхновение и повод детското отделение в "Пирогов" да бъде преобразено като от приказките. Включихме се на живо от детския музей, където научихме повече от Борислав Петров и неговия събеседник.

"Надяваме се да успеем да реализираме ремонт на детското отделение в Пирогов. Такъв не е правен от 35 годниа насам."