За контрола върху храните и отговарят ли етикетите на истината

Тази и други интересни теми в предаването ДНЕС с Константина Живова

20.02.2017 | 14:48 Редактор: Тодор Петров
За контрола върху храните и отговарят ли етикетите на истината

От Константина Живова

Двама българи са на прага на изключително голямо изпитание. Това е експедицията Биг Айс Патагония на Бранислав Бранков и Кирил Трифонов - едно от най-екстремните и мащабни предизвикателства, препдриемани някога от българи! Вижте интервюто на Юлия Христова. 

Днес в предаването ви представихме и една дискусионна среща. Измама с храни, злоупотреба с информация за храни и влиянието върху здравето на потребителя. Това са темите, които обсъдихме с председателя на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева.

Срещнахме ви и с двама музиканти от група "Фактор". Интересното около тях е, че представят своето творчество по нестандартен начин. Събират песните си в малка флашка във формата на китара. 

Така почитателите им ще имат богат набор от песни, които могат да чуят и да им се насладят. Поканихме в студиото Веселин Тодоров и Огнян Цолов от "Фактор".

"Не се променихме за толкова години. Ние сме първите, които събраха цялото си творчество в една флашка. Освен че може да се слуша, почитателите на нашата музика ще могат да гледат и нашите видеоклипове. Плануваме турне, но още не сме фиксирали периода", разказаха двамата.

Днес в рубриката "Репортер на място" проверихме толерантни ли са гражданите към бременни жени. И то само дни, след като столичният Метрополитен пусна специални значки за бременни.

Ако видим бременна жена да излиза от метрото с тежки чанти, ще има ли кой да й  помогне? Този експеримент проведоха репортерите под прикритие Борислав Петров и Валерия Цветанова.

Българинът не се впечатлява, когато бременна жена има нужда от помощ и носи тежък багаж, стана ясно от експеримента.