Да полетиш с балон над Седемте рилски езера

Тези и още интересни теми и гости в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR

06.02.2017 | 17:35 Редактор: Ирина Георгиева
Да полетиш с балон над Седемте рилски езера

Подаваш сигнал към КАТ за паркиране, а те глобяват теб!

Непознат собственик на автомобил паркира в частния имот на столичанин. Той подал сигнал в полицията. Но дошлите представители на КАТ, вместо да потърсят нарушителя, глобяват човека, подал сигнала... За какво? Вижте репортажа на Асен Манасиев:

Два балона се издигнаха над Седемте рилски езера

Пламен Мирянов е човекът, който заснема издигането на два балона над Седемте рилски езера, където се вижда замръзналият "Бъбрек". Какво е усещането да се издигнеш с балон над тези природни забележителности разказа самият Мирянов.

"Искам да оставя нещо след себе си. Филмите, които правя ще се радвам, ако достигнат до повече деца в училище. Снимането с балон е изключително вълнуващо изживяване. Бих искал повече хора да полетят с балон", сподели младият архитект Мирянов.

Успелите българи

Пламен Дойнов е сред осемте номинирани автори от Европа в V-тото издание на наградата "Европейски поет на свободата", която се присъжда на всеки две години на едноименния литературен фестивал в град Гданск, Полша. 

"Да пишеш политическа поезия е по-специфично, но не си налагам автоцензура", сподели поетът Пламен Дойнов.

Добра и здравословна кулинария

Хотел Сенс е архитектурно бижу в центъра на столицата, но освен с впечатляващия си дизайн и обслужване, той привлича своите гости и с известната си кухня. Екип на предаването ДНЕС гостува на мастър шеф Димитър Мяшев, който показа на зрителите, че добрата и здравословна кулинария не е въпрос на лукс, а на добри умения и продукти.