Личното пространство и скандалът с едни голи снимки

16.01.2017 | 13:32 Редактор: Мария Аладжова
Личното пространство и скандалът с едни голи снимки

Днес ще говорим за голотата. Срамна ли е тя? До каква степен можем да се възползваме от личното пространство на някого. Трябва ли да има цензура в снимките на популярни личности, лица на сериозни позиции? И трябва ли да има закон за нарушаване на личното пространство. Неприкосновено ли е то и какво трябва да се случи с хора, които се възползват от личния ни живот - обсъдихме с нашите гости Деляна Маринова, Виктор Лилов и Светлозар Желев.

Учители готвят гол календар в подкрепа на директора на 51-во училище Асен Александров след скандала с разпространените голи снимки. "Голотата не е срамна", твърди Данко Калапиш, директор на столичното 52-о училище "Цанко Церковски". Според него Александров е един от новаторите в българското образование и оттам произтича проблемът. С Данко Калапиш се срещна Борислав Петров. 

Днес ще поговорим за нашите деца и тяхното полово съзряване. Кога и как да започнем да говорим с децата си за секс? Трябва ли да им набавим нужната литература или трябва да говорим откровено с тях и да се държим като с възрастни? Полезни съвети получихме от сексолога Румен Бостанджиев.

"Не трябва да се срамуваме да говорим с децата си за секс. Всеки родител може да прецени как да го направи. Всичко идва от възпитанието в семейството", разказа Румен Бостанджиев.

Младежи направиха песен с мотиви по темата за домашното насилие, песента е със заглавие "Спаси ме".  

"Много хора се страхуват да говорят за насилието върху себе си. Затова направихме тази песен с послание да не се плашим, да се изправим и да продължим напред", споделиха младите артисти.