На петък 13-ти можете да срещнете сродната си душа, бъдете нащрек

13.01.2017 | 16:20 Редактор: Мария Аладжова
На петък 13-ти можете да срещнете сродната си душа, бъдете нащрек

Денят петък 13-ти от незапомнени времена до днес продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първичен страх. На тази дата някои хора дори не стават от леглото, за да не им се случи нещо лошо. Други отказват да летят със самолет, да пътуват въобще, трети отлагат покупката на жилище.

Ресторанти и увеселителни заведения остават полупразни. Изчислено е, че на този ден само в САЩ бизнесът губи между 800 и 900 млн. долара, тъй като много хора просто не отиват на работа. За символиката на този ден поговорихме с нумеролога Антоанета Салфидж и Петър Кърджилов от Института за етнология и фолклористика  при БАН

"Днес, на петък 13-ти, изчисленията в цифрите са много силни. Днес може да се влюбите, бъдете нащрек“, изчисли Антоанета Салфидж.

И днес в нашата кулинарна рубрика си сготвихме. Валерия Цветанова и Блажка Трепетанова показаха как да си направим здравословни закуски след празничното преяждане. 

Масимо Карнио е един от най-известните в света шоколатиери. В момента той е в София. С него ни среща Бойка Делиева.  

„Когато вкусвате шоколад, затворете очи и си представете случки, емоции или вкусове“, съветва Масимо Карнио

Пиесата "Валентинов ден" се завръща на театралната сцена след почти 10-годишно отсъствие. Това ще се случи на сцената на Сити Марк Арт Център в София, където Жорета Николова, Светлана Янчева и Валентин Ганев ще посрещнат публиката. Режисьор на постановката е Явор Гърдев.

С актьора Валентин Ганев ни срещна колегата Борислав Петров.