Меир Шалев: Отказах се от телевизията и се посветих на писането на 40 години

29.11.2016 | 16:58 Редактор: Мария Аладжова
Меир Шалев: Отказах се от телевизията и се посветих на писането на 40 години

Тази година Националният дворец на културата ще отбележи по наистина грандиозен начин 30-то издание на Новогодишния музикален фестивал. Мащабната му програма е подготвена от Веско Ешкенази и екипа на „Продуцентския център“ на НДК. За да ни я представи, при нас днес е Юлиана Караатанасова. 

Днес в рубриката Репортер на място ще проверим изненада ли ни първия сняг. Готови ли сме за зимните условия или пак почти с настъпването на декември ще мрънкаме че зимата ни изненада. 

„Криеница“ е името на новата изложба на художника Нора Ампова. Какво я провокира да акцентира на темата за бежанците, вижте в следващите минути.

"Живях в Гърция тогава, когато бежанците бяха прекалено много. На о. Лесвос. Тази тема вънува всички ни. Затова реших, че мога да предам тази тема в моите картини“, разказа Нора Ампова.

В следващите минути ще говорим по една тема, то която много хора се влнуват. Числата и как ни влияят те. Предстоят минутите за номерология с Милена Иванова.

„Очаква ни хубава година. През януари е време за планове. Направете ги навреме и планувайте какво ще реализирате“, каза Милена Иванова

В края на предаването ни ще поговорим за книги и за едно вънуващо заглавие. Книгата, която ще ви представим е написана от един от най-видните фигури в съвременната израелска литература Меир Шалев. Неговият роман се казва "Момчето с гълъбите” и  е хипнотичен разказ за две поколения, свързани с една непрежалима любов. 

„Преди години работех в телевизия и радио дълги години. Но се отказах. Харесва ми да пиша. Така изразавам себе си. Романът ми „Момчето с гълъбите“ мога да кажа, че е любим за мен до момента от всички, които съм написал“, разказа един от най-популярните писатели на израелска литература.