Мъже, не се страхувайте да присъствате на раждането на детето ви

Тази и други интересни теми в предаването "Днес" с Константина Живова

02.11.2016 | 15:53 Редактор: Тодор Петров
Мъже, не се страхувайте да присъствате на раждането на детето ви

Днес започнахме предаването кулинарно и здравословно. Дадохме ви полезни рецепти за всички, за които храната е важна и отделят внимание на нея. За да разберем повече включихме на живо колегата Валерия Цветанова, която ни срещна с интересни събеседници.

Предстои ли ви да ставате родители? Ако не, то със сигурност някой ден и този етап от живота ви ще настъпи. Днес поговорихме по една тема, която е спорна и някои я приемат, а други не. Трябва ли бъдещите татковци да присъстват по време на раждането на своите бебенца? За да обсъдим този казус и да поговорим за събитието, което предстои, поканих в студиото акушерът Йоана Станчева, таткото, присъствал на раждането на своето бебе - Тодор Карастоянов и автора на филма, посветен на тази тема Боряна Пандова.

"Няма нищо страшно един мъж да присъства на раждането на своето дете. Не се изисква смелост. В крайна сметка това е момент, който вълнува и двамата родители. Когато мъжът държи ръката на своята жена е друго. Мислех си, че ще припадна, но на практика не се оказа така. Няма такова усещане", сподели един от татковците, присъствал на раждането на своето дете Тодор Карастоянов.

В рубриката ни "Репортер на място" направихме експеримент - излъгахме колегата Борислав Петров, че днес може да си почине, тъй като от няколко дни се оплаква от смяната на времето. Затова решихме да го изненадаме. Колегата Асен Манасиев сега посети дома на Борислав Петров, за да провери какво прави в момента той и как се освежава в свободния ден.

За да поговорим по темата и да бъдем полезни на всички, на които есента им влияе, поканих при мен психолога Елка Божкова, от която получихме ценни съвети.

"Изкуството е начин да избегнем леката есенна депресия. Гледайте филми, слушайте музика, четете книги -  това е един лек начин да се преборите с негативните мисли", сподели психологът Елка Божкова.