Познаваме Криско, но не познаваме Вазов

Денят на народните будители и други интересни теми в предаването "Днес"

01.11.2016 | 16:32 Редактор: Тодор Петров
Познаваме Криско, но не познаваме Вазов

Всяко време има своите будители. Днес отново започнахме предаването с рубриката "Репортер на място" и нашия социален експеримет. Опитахме да проверим кои са будителите днес. Кои будители помним и не трябва да забравяме и кои са личностите на деня, които ще остават в годините. Репортерът Борислав Петров препита хората пред Софийския университет.

Днес в минутите от рубриката ни "Животът на мама" говорихме за правилните стъпки и начина на обучение на нашите деца. Защо все повече деца се отегчават от училище? Как трябва да им бъде преподавано, за да им бъде интересно и какво липсва на децата? Отговорите на тези въпроси получихме от колегата Валерия Цветанова и нейните събеседници - педагогът Ева Андреева и логопедът Вера Качулева.

"Когато преподаваме на децата под формата на игра, всичко е по-лесно разбираемо и възприето от тях", споделиха специалисти.

През изминалото лято Христо Явашев-Кристо успя да превърне езерото Изео в център на света и помогна на стотици хиляди да сбъднат мечтата си и да вървят по вода. Като че ли българските "разбирачи на всичко" са единствените, които все още критикуват изкуството му като безсмислено и самоцелно. За целия останал свят той е не само артист от световна величина, но и символ на свободния и креативен човешки дух. В предаването гостува Зорница Кръчмарова, автор на книга за скритото изкуство на Кристо и Жан-Клод.

"Кристо е човек, който се държи земно с хората. Той обръща внимание на всеки човек, дори на най-обикновения майстор. В момента работи по два проекта. За единия ще са му нужни пет години. Надяваме се да успее да го реалзира", сподели авторът Зорница Кръчмарова.

Световната звезда, италианското мецосопрано Лучана Д’Интино ще бъде специален гост тази вечер на събитие, което ще отбележи 75 години от рождения ден на най-великата Гена Димитрова. Какво ще се случи в Сити Марк Арт Център в Деня на будителите, научихме повече от колегата Валерия Цветанова.