Kadebostany: Бионсе открадна наша песен

Вижте всички интересни теми и гости в предаването Днес по Bulgaria ON AIR

10.06.2016 | 13:57 Редактор: Тодор Петров
Kadebostany: Бионсе открадна наша песен

От Константина Живова

Преди дни Черноморието ни се превърна в сцена от екшън филм, но за съжаление случилото се бе самата действителност. Връщат ли се мутренските години, има ли закони за тези престъпления и каква е разликата между киното и реалността, обясниха сценаристите на един от най-нашумелите криминални сериали в България - Теодора Маркова и Георги Иванов. 

"Екшън филмите не са предпоставка за престъпността у нас. Не може да се каже, че престъпниците копират сцени от сериалите", споделиха сценаристите Теодора Маркова и Георги Иванов.

През март 2015 г. УНИЦЕФ България стартира информационна и социална кампания, посветена на правото на детско участие. Това представлява информирано и доброволно включване на децата – в това число деца от маргинализираните групи, деца на различна възраст и с различни способности – във всички въпроси, които ги засягат пряко или косвено. Моят глас е важен е кампанията, която мисли за младите. Повече подробности по темата дадоха Йоана Петкова, консултант "Детско участие" в УНИЦЕФ и Златина Кузманова, ученик.

"Децата се вълнуват и споделят своите проблеми. Искат да променят образованието", коментира Йоана Петкова.

Зъбите са важна част от нашето тяло. За съжаление изискват ежедневни грижи, постоянство и посещение в зъболекарския кабинет. Повечето хора и деца изпитват панически страх от зъболекарския стол, а някои дори отлагат прегледите и наложителните лечения чак докато стане много късно. Вижте полезните съвети на стоматолога д-р Венцислав Стоев, с който ни срещна Борислава Петров.

"Подготвяйте децата си преди да е дошъл момента да влязат в зъболекарския кабинет. Правете го под формата на игра, така няма да се страхуват." Тези и още полезни съвети даде за нашите зрители д-р Стоев.

Кариерата на Йоана Драгнева стартира от ранна детска възраст в детска вокална група "Бон Бон". Като вече пораснало момиче тя не спира да се занимава с музика. Става част от популярната група Deep zone project, както и реализира много свои самостоятелни парчета. Днес тя е утвърдена в стила, който твори и се радва на успехите си постигнати с упоритост, труд и любов.

"Щастливи сме с Ненчо! Предстоят ни много ангажименти, но през август ще се отдадем и на почивка заедно", разказа Йоана Драгнева


Скъпоценните и полускъпоценните камъни са били познати на хората още в древността. Носели ги като украшения по ръцете, краката, ушите и цялото си тяло. Днес камъните намират все по-широка употреба. Безспорно е, че скъпоценните камъни въздействат върху физическото, емоционалното и духовното състояние на човека. Как ни влияят те и каква е тяхната сила, показа дизайнерът Албена Александрова, която горещо се интересува от тях.

"Камъните могат да лекуват нашите болки", сподели Албена Александрова.

Българските фенове на музиката днес имат повод за музикален празник. Швейцарската световна група Kadebostany пристигна в България и специално за зрителите на предаването ДНЕС и разказаха за едни от любимите ни техни хитове.

"Подготвили сме истинско шоу за довечера. Щастливи сме, че сме в България", каза в студиото на предаването Kadebostany.