fallback

Европейски шампиони по фехтовка ще кръстосат шпаги в София

Тази и още интересни теми в предаването ДНЕС

10.05.2016 | 14:31 Автор: Ирина Георгиева

От Константина Живова

Турнири по фехтовка тази седмица в София

Шампиони по фехтовка от 10 Европейски държави ще кръстосат шпаги в София тази седмица. Участниците ще мерят сили в 4 възрастови категории. Именно най-малките участници във възрастови групи до 8 и до 11 години са нововъведение за турнира и за първи път се включват и отбори на най-младите надежди на шпагата. Директно от физкултурния салон на Първа частна математическа гимназия показахме тренировката по фехтовка с малките родни състезатели.

Слим и завръщането му на музикалната сцена 

В ДНЕС ви срещнахме с едно рап семейство – легендата Слим, неговата съпруга Клара и малкия Емануил. Слим разказа за завръщането си на музикалната сцена и за това как е завършил курс по богословие в Семинарията. Според Слим религията е нещо, което е в самите нас. 

Месецът на абитуриентските балове

Месец май е периодът през годината, в който най-вече учениците се вълнуват от тенденциите в модните тоалети, заради предстоящите абитуриентски балове. За да разберем какво ще бъде модерно през този сезон и има ли място за българската мода на световния подиум? В студиото гостуваха четирима младите дизайнери: Боряна Вътова, Йордан Гинков, Катя Лозанова и Ива .

Антологията "България - любов"

Текстове на български автори от Възраждането до наши дни са събрани в Антологията Антологията "България - любов", чието представяне предстои тези дни. Нейн съставител е председателят на Съюза на българските писатели, Боян Ангелов. С него на жива връзка разговаря Асен Манасиев. 

"Математика на сърцето"

Нови изследвания доказват, че сърцето притежава самостоятелна нервна система с гъста мрежа от сетивни клетки и неврони, които могат да взимат решения и да предприемат действия независимо от главния мозък. Сърцето може да се учи, помни и възприема. "Математика на сърцето" е театралната постановка, която ни дава отговори на много въпроси. За спектакъла разказаха Ирина Голева, автор и водещ и Александър Деянов - Скилър, бийтбоксър. 

Ni.co

В края на предаването представихме група Ni.co с най-новата им песен със заглавие „Грам срам“. Говорихме за това кой не се срамува да си признае, че не се срамува от нищо. Ники и Кирил изпяха на живо в ефира на ДНЕС „Hello” на  Red Hot Chili Peppers.

 

fallback
fallback