Доброволчеството като шанс за кариерен старт

Тази и още теми в предаването "Днес"

19.04.2016 | 15:07 Редактор: Мария Аладжова
Доброволчеството като шанс за кариерен старт

От Мартина Ганчева

За много работодатели на Запад доброволчеството е ценност. Как обаче това да се превърне в тенденция и у нас? TimeHeroes - най-голямата платформа за доброволчество в България се нагърби с нелеката задача да провокира работодателите да зачитат доброволческия опит при подбора на кандидати.

За кампанията Доброволчеството като ценност разказаха Ния Кирякова и Зорница Миткова, част от екипа на TimeHeroes - най-голямата платформа за доброволчество в България. 

За TimeHerоes маловажна кауза няма. Независимо дали става дума за озеленяването на половин планина или за подписването на петиция. Много млади хора обаче не са наясно с това. И TimeHeroes ги провокира с тест. Решението му ще ви накара да се усмихнете. 

Когато децата викат, а родителите крещят

Съвременното дете расте бързо. То е забележително интелигентно и „специалист” по новите технологии от най-крехка възраст. Не винаги обаче това е добре. Границите на детството се стесняват и водят до негативи, предупреждават специалистите. Още по темата от следващия видео материал.

Понякога дори най-любащите родители се преобразяват и стават диви зверове. Много майки и бащи повишават глас и крещят. Те викат, защото искат да чуят себе си, а децата, защото искат родителите им да ги чуят. Кога губим контрол и как да се справим с подобни ситуации? Отговорите даде Емилия Илиева-Крайнова – обучител по ненасилствена комуникация. 

БГ присъствие в световното кино

Той е участвал във филми като „Теория на всчко“, "Х-мен", "Бесни Страшни Пенсии". Играл е редом до актьори като Алек Болдуин, Харисън Форд и Бен Афлек. Да си припомним някои от ролите и филмите на харизматичния Георги Николов или Георг Николофф, който сбъдна мечтата си на Запад. 

За киното, за реализацията извън България и за приятелството с Кенет Брана пряко от Лондон се включи Георг Николов 

Поезията и любовта

Скоро писали ли сте любовно писмо? И доколко сте били искрени? Има един артист, който развълнува целия свят, споделяйки любовта към любимата жена. Става дума за великия Джони Кеш. Едно писмо на музиканта до съпругата му - певицата Джун Картър беше обявено за най-великото любовно писмо на всички времена. Нека видим защо във видеото на Боби Петров.

Росен Карамфилов не пише любовни писма, но твори стихове. За емоциите, темите, вдъхновенията и за новата си книга „„Церебрална поезия“ сподели той в студиото на ДНЕС.

За ролята на жената в съвременната иранска поезия разказаха Мохамед Али Киани – културно аташе на Иран в България и писателките Нагме Незами и Махса Нуари. 

Капризите на времето

В Иран капризите на времето причиниха наводнения и отнеха човешки животи. Климатичните промени са заплаха за сърцето, белия дроб и мозъка, твърдят здравни експерти. Подробностите от Асен Манасиев. 

След слънчевия и топъл уикенд и жешкия понеделник, от днес времето започва да се променя. Очакват ни бури, валежи и сериозно застудяване. Още за прогнозата и капризите на времето информира синоптикът Анастасия Стойчева....

Бижутери на изчезване

Гайките са тяхната запазена марка. Свързващият елемент, с който правят бижута от памучни и ленени въжета. Откъде черпят вдъхновение за моделите си и смятат ли, че красотата е на изчезване? Отговаряха Петя Балева и Виктория Динева. 

До Индия и назад

Тя е първият български туристически влогър и се завърна от страната на кокосовите палми. Цветелина Цанкова пропътува заедно с още 29 блогъри от 25 държави над 2300 км и се докосна до магията на Южна Индия. В студиото на ДНЕС тя сподели за разходките из чаените и оризовите плантации, как се отваря кокосов орех с мачете и каква е традиционната индийска кухня.