Тайните на здравето и красотата

Тази и още теми в предаването ДНЕС

07.04.2016 | 14:09 Редактор: Вероника Цветанова
Тайните на здравето и красотата

От Мартина Ганчева

Зумба с Поли

През 2013-а тя е едно дебеличко, свито момиче, което взима съдбоносното решение да откаже цигарите. На пръв поглед лесна задача, но със спирането на този вреден навик апетитът й се учеличава тройно. Тогава в главата й светва червена лампичка и живота й се обръща на 180 градуса. Днес Поли се старае двойно. Особено в залата, когато тренира зумба и когато предава на другите знанията и уменията си! Как протича една тренировка, Поли демонстрира в ефир с помощта на колежката си и треньор по зумба за деца Марина Балева. 
"Зумбата е за всички. По света тя е популярна дори сред мъжете. Когато човек тренира, няма как да няма ефект. Зумбата предизвиква приток на ендорфини, затова хората се усмихнати след тренировка“, сподели Поли.

Световен ден на здравето

Наднорменото тегло, храненето и намалената физическа активност са основните рискови фактори за развитие на захарен диабет. Това провокира Световната здравна организация да посвети годината на борбата с коварната болест. На връх Световния ден на здравето доц. д-р Михаил Околийски, управляващ офиса на СЗО за България даде ценни практически съвети и коментира мрачните данни. Като най-важни той очерта движението, храната и превенцията. 

Времето в изкуството

Фотографът е като историк с машина на времето. Той натиска бутона пауза и улавя миговете, преди да са избягали. А висшият пилотаж идва, когато фотографът успее да улови духа на времето и го запечата за идните поколения. Какво ще разкажат със снимки и видео инсталации в съвместната си изложба фотографът Димитър Дилков и художникът Калин Серапионов, разкри самия Калин. 

Тайните на красотата

Мерилин Монро е убедена, че диамантите са най-добрите приятели на едно момиче. Вероятно заради това редкият син камък, продаден в Азия за 32 милиона долара, беше наречен "мечтата на жената“. Повече за диаманта и неговата история разказва Асен Манасиев. 
Диаманти, злато и сапфири се използват и в процедурите за красота. И помагат в борбата със стареенето. Как? Демонстрира Диди Помакова. 
Тя направи рубинена терапия за лице, която има балансираща функция и забавя процеса на стареене.

Първа песен на Лео на италиански

След повече от 10 години на музикалната ни сцена и много хитове на български език, любимият на цяла България италианецЛео издаде първата си песен на майчин език. Парчето се казва Se Torno - "Ако се върна“. Към какво и къде се връща Лео Бианки, разказа той самия.

Българските Барби и Кен

Барби е един от най-големите социални феномени на планетата. Пред нея няма социални, етнически и езикови бариери. Лети в Космоса, облича се като Джаки Кенеди, ходи на аеробика като Джейн Фонда. Лицата си под наем й дават Лиз Тейлър и Туиги. Може би за ради всичко това Барби не остава само в детските игри. Пластмасовите кукли се превръщат в мания за все повече момичета и момчета.
За цената да бъдеш жива кукла разказа в студиото Айджан Али и Илиян Илиев, известни като българските Барби и Кен. Те разкриха как поддържат визията си, как ги възприемат хората и за какво мечтаят. 

Павел и Венци Венц в "Българската музика днес“

"Все тая брат“. Звучи жаргонно, разговорно, но в новата си песен Павел и Венци Венц отново засягат сериозни теми като завистта и парите. Все тая ли им е, ще ни зарадват ли скоро с лятно парче и как ще се забавляват на морето, екип на ДНЕС се включи от студиото им.