Тайните пари на големите

Какви са последните разкрития около аферата „Досиета Панама“? Тази и още теми в предаването "Днес"

06.04.2016 | 14:42 Редактор: Мария Аладжова
Тайните пари на големите

От Мартина Ганчева

Изтичането на поверителна документация от панамската адвокатска фирма Мосак Фонсека – специализирана в създаването и управлението нa офшорни сметки, предизвика огромен скандал. Така наречените „Досиета Панама“ се оказаха по-голяма афера дори от разкриването на класифицирана информация от сайта Уикилийкс.

Богатите и влиятелните хора по света обичат данъчните убежища и използват всяка възможност, за да скрият част от доходите си, написа вестник „Гардиън”. Новината провокира вълна от недоволство, особено в Исландия. Вчера вечерта премиерът подаде оставка. Светът не може да повярва какво се случва. А какво мислят трима колеги журналисти за Панамската афера? 

В серията от видеа ще чуете коментарите на:

Руслан Йорданов – журналист от в. „Стандарт“,
Валери Ценков – журналист от temaonline
Нина Спасова – журналист 
 
Досиетата от Панама

Освен политици и бизнесмени, се оказа, че и звезди, и хора на изкуството също са замесени в големия международен скандал за данъчни измами чрез офшорки в Панама. Сред тях са испанският режисьор Педро Алмодовар и белгийският му колега Франко Драгоне, както и суперзвездата от Китай Джеки Чан. 

Фестивал на брашното

В продължение на месец 12 села от Искърското дефиле по забележителен начин ще празнуват създадените от Иван Вазов в района пътеписи. От 9-и април стартира Фестивал на брашното. Откъде докъде ще се търкулне питката? Разказа заместник-кметът на Своге Христо Йовов. 

Академия за млади писатели

Какво ти трябва да напишеш роман - лист, химикал и въображение. НДК създава творческа академия „Валери Петров“. Тя ще развива уменията на млади таланти в областта на прозата, поезията, киното и телевизионния сценарий. На какво още ще учи и какво е нужно, за да разгърне човек таланта си и да овладее магията на перото, не просто да е графоман? Обясни писателят Августин Господинов.

Мода, мода, мода

Певицата Бионсе не пише стихове, но пък създаде своя марка фитнес облекла, които да подхождат на стила й. Подробностите от Асен Манасиев.

„Жените трябва да разбират, че красотата е нещо повече от външния вид“, обича да казва Бионсе. Думите й подкрепиха Теодора Спасова и Йоан Гълъбов, които бяха отличени със Златна игла от Академията за мода в категорията „Най-добър млад дизайнер“.

Преди да сложим банските...

Не само очите, но и кожата иска непрекъснати грижи. Сгушени в топлите зимни дрехи и чорапи, често пропускаме онзи деликатен момент, в който кожата ни избледнява до порцеланово и се изнежва, особено ако не посещаваме спа зони или спортни зали. Кои са неприятните изненади на зимата и как да ги премахнем в домашни условия?

Как да имаме перфектно лято без целулит? Вероятно много жени вече си задават този въпрос. Отговорите са много. Един от тях даде Тяна Пресолска. Специално в ефира на ДНЕС тя демонстрира така наречената ендосфера – терапия, която побеждава портокаловата кожа. 

Протест на родители на деца с увреждания

Родители на деца с увреждания излязоха на протест днес. Обединяват ги общите неволи. Определят себе си като заложници на децата си, на администрацията, на страната си. За какво се борят днес? Екип на предаването беше на мястото на протеста. 

„Вече не искаме, а изискваме от държавата да си влезе в ролята, да си върши работата. Организирахме втори протест, защото нищо не се е променило. Седим си в сенките. Настояваме личната помощ да бъде професия“, коментира един от организаторите и майка на незрящо дете с церебрална парализа Ина Маринова.