Сексът и политиката

Къде свършва личното пространство и къде започва публичното?

22.01.2016 | 14:20 Редактор: Ирина Георгиева
Сексът и политиката

От Мартина Ганчева

Сексът и политиката. Къде свършва личното пространство и къде започва публичното? Трябва ли известните личности да внимават какво правят, когато не са на работа и какви снимки качват в социалните мрежи. Кметът на Стрелча беше свален от поста и е в ареста, след разкрития за насилие над ученичка. А провокативни снимки на кметицата на Владая заляха преди ден онлайн пространството. Какво трябва да разбираме, когато говорим за "политически" секс скандал? Допустимо ли е да има секс в политиката? А има ли прилика? До каква степен имаме право да отделяме политиците от обикновените хора, когато става въпрос за тяхната сексуалност? Екипът на Днес попита събеседниците си.

"Аз имам много лица - стилист, дизайнер, мотоциклетист. Но това не е интересно. Народът иска хляб и зрелища. Правим се на псевдопуритани." - коментира кметицата на Владая Таня Иванова

"Да не гледаме толкова в купичката на политиците, а своето лично пространство. Лошото е обаче, че много хора, облечени във власт, прекрачват законите. Престъпват не само етични правила, а закони. Говорим за престъпление. Не малко политици и местни феодали се чувстват над закона." - подчерта сексологът д-р Румен Бостанджиев. 

"Хората във властта си позволяват много и трябва да бъдат следени и тероризирани. Скандалът е луксозна опаковка, която продава всичко. В сферата на политиката е голям инструмент за упражняване на влияние. Аз не го одобрявам." - сподели Любомир Милчев-Денди.

Участие в предаването Днес участие взеха и заместник-главният редактор на Dnes.bg Александър Попов, журналистът, който е работил и като PR по изграждането на медийния образ на публични личности Анета Милкова и директорът на Националния център за книгата към НДК Светлозар Желев.

Сексът и политиката. Според сексозоли и специалисти по политически пи ар двете думи се допълват взаимно. Защо и какво превръща политиците в лидери?

Мъжете с власт, пари и престиж непрекъснато се оплитат в секс скандали. Те имат всичко, но искат още повече. Какво се крие зад тази нагласа – каква е гледната точка на психотерапевта Елмар Басе? 

Понякога обществените правила са по-строги от закона и изпращат политиците вън от играта, но пък ги оставят в историята.

На малкия и на големия екран сексът и политиката вървят ръка за ръка.

Истината винаги излиза на бял свят. Това важи и за Арнолд Шварценегер. Макар и да е световноизвестен, животът му е белязан от различни скандали. 

Секс символът Памела Андерсън внесе смут преди два дни във френския парламент, където журналисти се бутаха и сбиха, за да отразят кампанията й за забрана на угояването на патици и гъски. Актрисата беше с прозрачна блуза.