Денонощие след трагедията в Манчестър - хората са уплашени, но единни

Правителството на Тереза Мей обяви най-висока степен от терористична заплаха

24.05.2017 | 08:07 Редактор: Иван Берберов
Денонощие след трагедията в Манчестър - хората са уплашени, но единни

Великобритания предприе една решаваща стъпка, която и народът очакваше да се случи. Късно снощи премиерът на страната Тереза Мей обяви критична степен от терористична заплаха в страната. Тя заяви, че по улиците излизат военни, а заплахата за пореден удар не е отшумяла. 

Това дава възможност на правителството да реагира в извънредно положение и да бъде по-адекватно в подобни ситуации. Основният упрек на гражданите към властта е, че няма достатъчно полиция и военни, които да охраняват обществото.

На един от основните площади в страната "Albert Square", англичаните показаха съпричастие към загиналите вчера и демонстрираха своята единност. Това е само едно от местата със свещи и цветя в града, на които хората почитат жертвите на вчерашния терор.

Гражданите на Великобритания признаха, че са уплашени, но заявиха, че няма да позволят страхът да ги сломи, няма да отстъпят пред тероризма. 

Много изселници също се включиха в манифестациите за съпричастност. Те се разграничиха от "Ислямска държава", като я нарекоха "Варварска държава". През цялата нощ хората носеха свещи и цветя в памет на жертвите.

Поредна жертва е идентифицирана от вчерашния терористичен акт. Това е 15-годишно момиче

Вижте още!

И още по темата!