Калин Вельов: Хората гледат пренебрежително на природата

Климатичните промени са факт и можем само да минимизираме ефекта от тях, заяви музикантът във Време за времето

10.08.2015 | 17:11 Редактор: Красимир Кирев
Калин Вельов:  Хората гледат пренебрежително на природата

„Климатичните условия през всички сезони вече се променят, а самите ние сме много небрежни към заобикалящата ни среда“, това заяви музикантът Калин Вельов в интервю за предаването Време за времето.

„Аз наблюдавам как хора идват на къмпинга и изстудяват диня с течаща вода. Докато забележим и им направим забележка сигурно минават 2 часа. Мият си колите с питейна вода... Като добавим обезлесяването и застрояването, списъкът става дълъг.  Това са неща, които ни показват, че ние не щадим природата и не мислим за нея“, обясни Вельов.

Пред водещия Красимир Кирев, той посочи, че много от туристите по българските плажове пренебрегват силата на природата. „Хората смятат, че когато са на почивка, вълните са начин на забавление, а спасителите им пречат. И когато се случи нещастие, каквото с Григор Кумитски, за съжаление е късно за поправка“, изтъкна музикантът. 

https://www.facebook.com/vremezavremeto

Според Калин Вельов, желаещите да практикуват уиндсърф и кайт в България се увеличават, но е необходимо държавата и хотелиерския бизнес да направят повече, за да може тези спортни забавления да допълват и да разнообразяват почивката на хората.

„Когато хората разказват как са прекарали, те си спомнят, че са ходили на рали или на офроуд, яздили са коне, карали са сърф – неща, които трябва да съпътстват всички услуги, предлагани в all inclusive пакетите“, смята Калин Вельов.

https://www.facebook.com/vremezavremeto