Зад кулисите на Световния икономически форум в Давос

Представители на 140 държави ще обсъждат теми като глобалния икономически растеж, сривът на петрола и рублата

21.01.2015 | 10:11 Редактор: Красимир Кирев
Зад кулисите на Световния икономически форум в Давос

Над 2500 бизнес делегати и 40 световни лидери ще вземат участие в започващата днес четиридневна  среща. Мотото на тазгодишното 45-то по ред заседание е „Новият световен контекст“. В рамките на форума ще се състоят 280 официални срещи. Делегати от секторите индустрия, финанси и инвестиции, представители на неправителствени организации ще се включат в четири дискусионни панела – Растеж и стабилност, Кризи и сътрудничество, Иновации и индустрия, Общество и сигурност. 

Джонатан Феро от Блумбърг надникна зад кулисите на форум Давос 2015


Ето ме тук, на Световния икономически форум в Давос. За пръв път съм тук, но имам добра компания. За пръв път ще присъстват президентът Оланд, италианският премиер Рензи. Нека ви заведа зад кулисите...

Намирам се в Давос, рамо до рамо със световните лидери, милиардери и централни банкери.

Има снайперист на покрива!

Какво видях досега – служители по сигурността и ледено студени температури. Засега няма нищо бляскаво.

Сега се намирам в известния в цял свят конгресен център. Предполага се, че тук е мястото, където се случва магията и стават споразуменията.

Все още не съм видял гуверньора Карни, не съм видял Джак Ма,  това, което може да забележите е много, много камери и журналисти.

Ако трябва да съм честен – това е откриването и залата започва да се пълни. Но това не са моите хора. Тези са тук, за да чуят оперния певец Андреа Бочели. Но аз ще изляза от сценария и ще направя нещо различно.

Нека си го кажем – истинските контакти не са в конгресния център. Те стават тук, в бара.  Моето предизвикателство сега е да намеря своето място в Давос.