Time Warner отхвърли офертата на Мърдок

16.07.2014 | 17:34
Time Warner отхвърли офертата на Мърдок

Time Warner съобщи, че отхвърля предложението на Мърдок да плати над 75 млрд долара за компанията, съобщава WSJ. В съобщение на Time Warner се казва, че офертата не е в най-добрите интереси на компанията и акционерите й и стратегическия й план да създава повече добавена стойност.

Bloomberg съобщи преди това, че Fox е готова да плати над 85 долара за акция на Time Warner, цитирайки източници, запознати с въпроса. Според тях, за да успокоят антитръстовия регулатор на САЩ компаниите биха продали CNN.

21st Century Fox потвърди, че е направил оферта, която Time Warner е отхвърлил и обясни, че двете компании не водят никакви преговори.

Подобна сделка би променила медийната индустрия.

Time Warner притежава печеливши кабелни канали като TNT, TBS и HBO, а Fox - FX, Fox News и мрежата й.

Подобно обединение би било интересно от регулаторна гледна точка, на фона на консолидацията в индустрията на кабелните оператори, включително предложението за обединение на Comcast и Time Warner.

Fox предложи за пръв път да купи Time Warner в началото на юни, когато Чейз Кери, президентът на Fox се срещна с директора на Time Warner Джеф Бюкс. Тогава устно направеното предложение е било отхвърлено.