Bulgaria Оn Аir и dnes.bg са сред любимите марки на българите

Bulgaria Оn Аir в ТОП 3 на най-любимите марки на потребителите през 2013

05.06.2015 | 10:33 Редактор: Доника Ризова
Bulgaria Оn Аir и dnes.bg са сред любимите марки на българите

 

Bulgaria Оn Аir и dnes.bg са сред любимите марки на българите. Bulgaria Оn Аir бе в ТОП 3 на най-любимите марки на потребителите през 2013.

Над девет хиляди и триста души посочиха предпочитаните от тях брандове в първи етап от единствената потребителска класация у нас "Любимите марки". Стартът на първия етап на инициативата беше на 25 май 2015 и продължи до 31 май.

В този етап от инициативата потребителите посочваха предпочитаната от тях марка на предварително селектираните 24 категории. Този етап отличи Топ 6 на най-предпочитаните брандове в различните отрасли, съобразно потребителския вот.

Bulgaria ON AIR и Dnes.bg, който тази година празнува 10-тата си годишнина, се наредиха сред вашите предпочитания.

Ето и подреждането на този етап:
 

В Топ 6 на категория ТЕЛЕВИЗИЯ са отличени BULGARIA ON AIR, BTV, TV7, NOVA, БНТ и NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL.

За най-предпочитани УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ са излъчени DNES.BG, FOCUS.NET, MOITEPARI.BG, B2BMEDIA.BG, MAIL.BG и SVEJO.NET.

Останалите категории може да видите на сайта на "Любимите марки". Гласуването за следващия (втори) етап стартира от 8 юни. Той ще продължи до 14 юни.

Класацията се провежда в три етапа. В подбраните 24 категории всеки участник има възможност да определи коя е неговата любима марка. Критерият, по който ще се излъчат марките в отделните категории, е броят на подадените гласове.

За разлика от други класации, "Любимите марки" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии.

По този начин класацията представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.