Проф. Стив Ханке ще даде пресконференция за българските медии

11 май, София, хотел Балкан,зала "Средец" , 12:30 часа

08.05.2015 | 13:59 Редактор: Доника Ризова
Проф. Стив Ханке ще даде пресконференция за българските медии

Проф. Стив Ханке ще даде специална пресконференция за българските медии веднага след обяваването му за Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”

Проф. Стив Ханке пристига в София за участие в международната конференция „Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика".

Известен като “бащата на валутния борд” у нас, той ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Висшето учебно заведение ще го отличи за приноса му за развитието на модерната икономическа теория и трансфера на иновационни практики за повишаване на икономическата и финансова култура на младите хора в Република България. 

Тържествената церемония по присъждането на званието ще се състои по време на международната конференция „Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика" на 11 май в София, организирана от Медийна група България он ер, Bloomberg TV и Медийна група Инвестор.Бг.

Официалното откриване на форума е в 09.00 часа с приветствие на министъра на труда и социалната политика и вицепремиер, Ивайло Калфин.

Проф. Ханке ще сложи начало на дебатите на международната конференция с темата: „Проблемът на финансовото образование в България. Как да се реши?”.

Модератор на дискусиите ще бъде Нейра Чехич, журналист от студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Пресконференцията на проф. Ханке ще започне веднага след края на форума в 12:30 часа.

Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“  е генерален партньор на събитието.

Конференцията се провежда и с подкрепата на: Икономически университет Варна и Провидент Файненшъл България.

Официална банка: Уникредит Булбанк

Институционални партньори са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, Асоциация наиндустриалния капитал в България,  JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg.

С медийното партньорство на сп. Мениджър и www.yatoto.com

Повече за събитието на: http://edu-business.info/