Ксавие Марсенак е Мениджър на годината 2016

Президентът на най-голямата ауосорсиинг компания в Източна Европа, TELUS International Europe, е деветият носител на титлата

29.11.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Ксавие Марсенак е Мениджър на годината 2016

Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe, е „Мениджър на годината 2016”. Името на победителя бе обявено от президента Росен Плевнелиев на тържествена церемония в Софийската опера и балет. Националният конкурс „Мениджър на годината” се организира за девети път от сп.” Мениджър”.

С думите: „Бях с вас като министър, с вас съм като президент и оставам с вас.”, държавният глава обяви носителя на титлата.

„Радостен съм, че съм Мениджър на годината, но още по-радостен съм, че съм мениджър на хора, които всеки ден идват щастливи на работа”, бяха първите думи на победителя. Преди това Ксавие Марсенак бе отличен и със специална награда за Устойчив ръст в бизнеса.

Във вечерта, аплодираща успеха, всеки един от 10-те финалисти бе честван и отличен със специална грамота за висши постижения в мениджмънта, връчвана от също толкова успешни бизнес ръководители и публични личности на сцената на Софийската опера и балет.

Наградата на зрителския вот за "Мениджър на годината" от онлайн гласуването тази година бе спечелена от Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис” България. Томи Вер Елст бе отличен и с новоучредения приз „Млад мениджър на годината” . Специалната награда „Мисия в полза на обществото" бе отредена на Елизавета Коробченко, управляващ директор на Ейвън България. „Това, което ни радва най-много като организатори е, че участниците и финалистите в конкурса са известни, разпознаваеми и уважавани личности. Истински добри примери за подражание”, посочи идейният вдъхновител на събитието и издател на сп. „Мениджър”, Васил Мирчев. Да си успешен, вече е престижно в България!, подчерта той.