По стъпките на израелския модел за иновации

Конференцията е с медийната подкрепа на България он ер

10.04.2015 | 00:35 Редактор: Доника Ризова
По стъпките на израелския модел за иновации

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и посолството на Израел в България организират конференция на тема “По стъпките на израелския модел за иновации”, която ще се проведе на 15 aприл 2015 г., от 14.00 ч. до 18.00 ч. във ВУЗФ, гр. София, кв. „Овча купел“, ул. „Гусла“ № 1

Конференцията е свързана с отбелязването на 25-тата  годишнина от възстановяването на израелско-българските дипломатически отношения. Форумът ще продължи серията от дискусии, които ВУЗФ инициира преди три години и които са посветени на идеята за подобряване на иновационната екосистема на България.

Акцентът на събитието ще бъде израелският модел за иновации и възможностите  за партньорство между България и Израел за обмен на  идеи и проекти.Събитието ще насочи обсъжданията и около подготовката на  Стратегията за интелигентна специализация на София, която се ръководи от работна група от експерти под инициативата на Столична община. Участниците ще обсъдят политики и добри практики за развитие и подкрепа на иновационните и предприемачески дейности в България.

В конференцията ще вземат участие авторитетни лектори от Израел, сред които г-н Елън Животовски и д-р Гай Сетън, чийто опит е свързан с фондове за рискови инвестиции. Във форума ще се включат и мениджъри на български и чуждестранни фирми, експерти от българската иновационна екосистема, високопоставени служители на българското правителство, представители на академичните и дипломатическите среди.

За повече информация: http://ino.vuzf.bg/israeli/