LinkedIn с по-добри резултати от очакваното за Q2

Акциите на компанията поскъпнаха с 12%

31.07.2015 | 10:26 Редактор: Велко Каменов
LinkedIn с по-добри резултати от очакваното за Q2

Изгладената печалба на акция на LinkedIn за второто тримесечие на 2015 г. достига 55 цента, или с 25 цента над средната оценка на анализаторите, съобщава Bloomberg. Компанията беше поставена под сериозен натиск през това тримесечие след като през предишното представянето ѝ беше наистина разочароващо. Тогава негативно влияние върху LinkedIn оказа силният долар и по-слаби от очакваните резултати в основната сфера на дейност на компанията.

След добрите резултати, постигнати сега, компанията ще увеличи прогнозата си за годишните приходи от 2,9 милиарда долара до 2,94 милиарда долара. По-значително е увеличението в прогнозата за годишната печалба, където според предишната прогноза се очакваше печалба на акция от 1,94 цента, а сега – от 2,19 цента.  

През второто тримесечие на 2015 г. приходите на LinkedIn са доста по-високи от очакваните и достигат почти 712 милиона долара, докато анализаторите очакваха приходи от 680 милиона долара. Изглежда през това тримесечие LinkedIn се възстановява и след обявяването на резултатите акциите на компанията поскъпнаха с 12%. При публикуването на разочароващия отчет за предишното тримесечие, акциите на LinkedIn поевтиняха с над 20%.