Производителят на фитнес тракъри Fitbit ще осъществи IPO

Целта е да бъдат набрани 478 милиона долара.

03.06.2015 | 11:51 Редактор: Велко Каменов
Производителят на фитнес тракъри Fitbit ще осъществи IPO

Производителят на устройства, следящи физическата активност, известни като фитнес тракъри Fitbit ще излезе на борсата в САЩ, съобщава Bloomberg. IPO-то е планирано за 17 юни 2015 г.,а компанията ще бъде листната на Нюйоркската фондова борса.

С публичното предлагане Fitbit ще търси набирането на 478 милиона долара. Компанията ще предложи 29,85 милиона акции клас А на цена между 14 и 16 долара.

Fitbit вече реализира печалби и свободният паричен поток на компанията е положителен. През 2014 г. тя реализира продажбите на 10,9 милиона устройства на обща стойност 745 милиона долара. Нетната печалба за годината достигна 132 милиона долара.

Продуктите на Fitbit са иновативни и набират популярност, откакто компанията беше създадена преди 8 години. Доклад на Juniper Research от миналата година посочва, че броят на продадените фитнес тракъри ще се увеличи над 3 пъти до края на 2018 г.

Други проучвания обаче показват, че повечето хора спират да използват фитнес тракърите си след 6 месеца, което поставя под въпрос възможностите за устойчив растеж на Fitbit в бъдеще. Именно в това компанията ще трябва да убеди инвеститорите.

Набраните от IPO-то средства ще бъдат използвани за изследователска дейност, както и за разширяване на каналите за дистрибуция на компанията по света.