Главният изпълнителен директор на Twitter за негативните мнения по свой адрес

Дик Костоло беше в топ 5 на най-лошите CEO-та за 2014 г.

08.05.2015 | 14:46 Редактор: Велко Каменов
Главният изпълнителен директор на Twitter за негативните мнения по свой адрес

Дик Костоло коментира негативните мнения за себе си в предаването Студио 1.0 по телевизия Bloomberg. Той беше включен в топ на най-лошите главни изпълнителни директори за 2014 г. През 2013 г. обаче Костоло беше избран за номер едно сред директорите на компании от сферата на технологиите.

„Винаги съм се опитвал да не обръщам много внимание на награди и хвалебствия като „Главен изпълнителен директор на годината”, защото много скоро нещата може да се обърнат и да се превърнеш в „Най-лош главен изпълнителен директор на годината”. Затова честно казано не се интересувам много от мнението на хората,когато казват подобни неща. Трябваше ми да започна да им обръщам повече внимание едва след като започнах да разбирам, че тези приказки могат да  се отразят при привличането на служители. Дори да искат да работят за Twitter, те ще се питат какво ще стане, ако от утре Дик вече не е начело на компанията и всичко се промени. Затова се наложи да започна да обръщам внимание на тези неща и да разговарям по темата с хора,които се опитвам да привлека в компанията и да им обяснявам, че това просто няма да се случи”, заяви Костоло.

Главният изпълнителен директор на Twitter заяви и че това, че не си основал дадена компания, не пречи да я управляваш. За пример той даде придобитите от Twitter Vine и Periscope, за които Twitter  плати общо 130 милиона долара. Vine е била препоръчана на Костоло от основателя на Twitter Джак Дорси, а Periscope от Джесика Верили от екипа за корпоративно развитие.