Credissimo със "Златно сърце" за благотворителност

Компанията грабна приза в категорията "Цялостна социална отговорност и благотворителна дейност"

07.12.2016 | 17:25 Редактор: Василия Пейчева
Credissimo със

Credissimo получи приз "Златно сърце" и поредно признание за своята социална и благотворителна активност. На официалната церемония за трета поредна година списанието "Business Lady" отличи повече от 11 благотворителни кампании и социални проекти в общо 11 различни каузи. Годишните Наградите "Златно сърце" за благотворителност и корпоративна социална отговорност носят изключителен емоционален заряд и са своеобразно "благодаря" за големите дарители на България.

Credissimo грабна приза в категорията "Цялостна социална отговорност и благотворителна дейност" за приноса си за своите социални кампании в подкрепата на различни благотворителни каузи и образователни инициативи. През 2015 г. компанията стартира кампанията "Credissimo за по-добър живот" за социална подкрепа. Всеки месец, чрез тази инициатива, от всеки изплатен заем се даряват средства за различни социални дейности.

Сред подкрепените с дарения на компанията са децата от ДДЛРГ "Св. Иван Рилски" в село Разлив. Благодарение на Credissimo през последните три години възпитаниците на дома участват активно в извънкласни занимания по български народни танци, таекуондо, лека атлетика, волейбол и баскетбол.

Тази година Credissimo насочи своята социална активност към бъдещите математици на България. Компанията подкрепи умните и амбициозни деца от отбора по математика на Софийска математическа гимназия (СМГ). Благодарение на Credissimo малките математици успяха да вземат участие в Международното състезание по математика в Тайланд, откъдето се върнаха с 4 медала.  
Credissimo подкрепя още много различни институции, деца и младежи в неравностойно положение и други групи, имащи нужда от помощ. За последните 3 години дарената от компанията сума възлиза на повече от 200 000 лева.

"Ние от Credissimo вярваме, че всяка компания, независимо от нейния предмет и сфера на дейност, има определени морални задължения не само към своите клиенти, но и към обществото и неговите членове, които са социално затруднени. Надяваме се да бъдем пример и за други компании, които да възприемат идеята за солидарност и на социална ангажираност", сподели Биляна Станчева, маркетинг мениджър на Credissimo.

За Кредисимо

Кредисимо е водеща високотехнологична компания, специализирана в небанкови финансови услуги с близо десетгодишен опит. Оперира основно на българския и македонския пазар, с планове да разшири дейността си и в други европейски държави. Иновативният й подход я прави лидер на българския пазар на онлайн кредитирането.

Кредисимо постоянно адаптира услугите си към бързо развиващите се потребителски очаквания като за целта, развойният отдел на компанията използва възможностите, породени от развитието на цифровите и информационните технологии.