Atlas Iron преустанови търговията с акциите си

Производителят на желязна руда ще направи преглед на дейността си преди да предприеме нови действия

07.04.2015 | 12:57 Редактор: Велко Каменов
Atlas Iron преустанови търговията с акциите си

Австралийският производител на желязна руда Atlas Iron обяви чрез съобщение до инвеститорите си, че преустановява търговията с акциите на компанията. Atlas Iron ще “направи преглед на дейността си, финансовата перспектива, възможностите за продажба на активи и капиталовата структура на компанията заради резкия спад в цената на желязната руда.”

Производителят на желязна руда иска търговията с акциите на компанията да бъде спряна докато тя не излезе с ново съобщение, което да покаже резултатите от прегледа. Очаква се това да стане в рамките на следващите 2 седмици.

През последната година цената на желязната руда се срина с 61% до 47,5 долара за тон, което се отразява най-много на по-малките производители като Atlas Iron, чиито разходи са най-високи.

Разходите на по-големи производители на желязна руда като BHP Billiton и Rio Tinto са едва наполовина от разходите на малките производители, което им позволява да печелят дори в среда на евтина желязна руда. По-малкият мащаб на производство не позволява на производители като Atlas Iron да останат конкурентни.

Пълния текст на съобщението на Altas Iron можете да прочетете тук.