Анонимните започнаха да разкриват информация за предполагаеми екстремисти

Нито един от споделените детайли обаче може да бъде независимо потвърден

17.11.2015 | 13:25 Редактор: Ирина Георгиева
Анонимните започнаха да разкриват информация за предполагаеми екстремисти

Хакерската група "Анонимните" започна да разкрива лична информация на предполагаеми екстремисти, след като "обяви война" на ИД заради смъртоносните атентати в Париж, съобщава The Independent.

Активистите колективно сглобяват списъци със сметки и интернет профили на екстремисти в Twitter в опит да ги свалят. От The Independent са видели поне един пост, който съдържа подробности, включително адрес на лице, за което се твърди, че работи за ИД.

Хакерската група съобщи, че вече успешно е свалила сайтове и има сметки на екстремисти. Те са активизирали тактиката си за това, което са нарекли "най-голямата операция" в отговор на атаките от 13 ноември, при които загинаха поне 129 души. Преди това техният фокус беше върху профилите в социални медии.

Нито един от споделените детайли обаче може да бъде независимо потвърден. Хакерската група "Анонимните" започна кампанията си срещу ИД още след убийствата в Charlie Hebdo през януари. Групата атакува екстремистките сайтове и намери акаунти на терористи в Twitter, така че социалната мрежа да ги "блокира".