Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията? blog.bg

Мнения от blog.bg

02.06.2015 | 00:00
Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията? blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg

Миналата седмица, 25 - 31 май, обърнахме поглед към северната ни съседка и Ви попитахме: Как да ги стигнем, румънците, в борбата с корупцията?

Мненията и коментарите са от blog.bg

Джойсии:  За да настигнеш някого в нещо трябва все пак да тръгнеш след него, да си дадеш старт. А ние тук стоим на едно място. Така никого няма да настигнем. Ако не се движиш напред в някаква посока, нищо няма да постигнеш. Та... време е да тръгнем поне. И да бързаме според възможностите си. Поне да се постараем.

СтарБък 69:  Трябва ни един прероден прокурор - Джовани Фалконе, армия и жандармерия, на които им стиска да се опълчат на мафията и няколко "вартоломееви нощи", в които мафиотските босове и най-верните им съветници да бъдат арестувани. Когато обезглавиш организираната престъпност, всички нейни лобита в държавния апарат, ще се разбягат панически по "таз пуста чужбина" и тогава кражбите, извършвани досега от всички правителства на прехода, ще лъснат като калайдисани тави.

Атил:  С това правосъдие, което е продукт на партийната олигархия, никого не можем да стигнем. Когато се промени политическия модел, ще се промени и правосъдието.

Варг 1:   Ако не се промени няма да има полза. Дори хората вземащи високи заплати в България щом имат възможност крадат, защото са алчни и хич не ги интересува, че някои хора нямат пари за хляб, лекакарства или ток например. Малко по-хуманно отношение един към друг и то най-вече в действията ни, защото на писане поне всички се справяме.

Тази седмица 1 - 7 юни Ви питаме: Трябва ли, според Вас, на местните избори да се проведе Референдум за задължителен вот?

Очакваме Вашите мнения на www.blog.bg