Коя тема е най-интересна за Вас? Blog.bg

Мнения от Blog.bg

05.05.2015 | 16:04
Коя тема е най-интересна за Вас? Blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg

Водени от стремежа да провокираме вашата активност, от 27 април до 3 май, ние Ви попитахме: Коя тема е най-интересна за Вас? Кое е най-важното във Вашия личен дневен 

starotomagare: докато се ровим из всекидневната кал на дребнотемието, в която газим, далеч няма да стигнем. Необходим ни е поглед и обсъждане на темите табу - например кой защитава страната ни в съда в Страсбург. Защо никой не ни показва тези хора и кантори, кой ги е избрал, колко ни струват и колко дела са изгубили - спечелили. Защо не се търси съдебна отговорност от длъжНОстните лица, заради които ни се налагат глоби с милиони? Ще ни отговорят, че законово не е възможно, но защо не се постараят да променят това.

f873: А защо не ... кои съдят страната в Страсбург и защо.

starotomagare поставя и въпроса за налагането задължително на вероучение в училищата и как под благовидния предлог да научат децата ни на моралните ценности, всъщност ще създадат още един допълнителен фронт защото налагащите исляма у нас отдавна разполагат с много повече възможности и сега ще имат дори законовото право да го правят дори и в училищата и то не само в смесените райони където разбира се православни учители няма да бъдат допуснати, но и в чисто християнските общности уж заради няколко циганчета, които може дори да не са мюсюлмани.

Нека обсъждаме и подготовката за война, която все повече открито се води, но и проповядва като нещо неизбежно,продължава starotomagare. Кой подклажда циганските безредици в гетата по празниците и дали не са репетиция за нещо по-голямо централизирано и скрито командвано. Списъкът е твърде дълъг и това са жизнено важните неща за обществото,  докато ни натискат непрекъснато да се борим за физическото си оцеляване и ни заливат с захаросани помии и неспирни скандали от телевизиите.

zuzi0550: дневният ред е подземният живот на мравките и живота на птичките и пчеличките.

mihailts: Без свободно слово демокрацията е дървено желязо. През последните години България е много назад в света по свобода на словото, а без свободно слово няма демокрация, затова говорещите за демокрация в страната, говорят за дървено желязо.

Тази седмица, 4 април - 10 май, след серията от потресаващо насилие, проявено към невръстни деца, ние си задаваме въпроса: „Какво трябва да направим като общество, за да спрем агресията и злобата, с които сме се „заразили”? Задаваме този въпрос и на вас.

Очакваме Ви на Blog.bg

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air