Кои са неотложните реформи за България? Blog.bg

Мнения от Blog.bg

28.04.2015 | 17:53
Кои са неотложните реформи за България? Blog.bg

Блог БГ е предаването на телевизия Bulgaria On Air, обобщаващо независими мнения и коментари по важни теми от деня за България, Европа и света, събрани от блогърската платформа blog.bg.

От 20 до 26 април Ви попитахме кои са „животоспасяващите” и неотложни реформи за България, които бихте препоръчали на управляващите да започнат веднага? Кои са неотложните реформи за България?

Мненията и коментарите са на платформата Blog.bg

christotamarin: Важните реформи са обявени и уж са започнати: реформа на съдебната система, реформа в образованието, реформа на пенсионното осигуряване, реформа на здравеопазването. Важното е да действат смело, понеже на всички не може да се угоди. Трябва управляващите да действат смело, въпреки че вероятно ще бъдат намразени - тези реформи няма как да не бъдат болезнени.

varg1: трябва да се промени матрицата на мислене извън сферата на материалното, независимо от начините за неговото постигне.

stariatb: Ако се съгласим, че демократичните реформи в държавата са промени в обществения ред, допринасящи максимални ползи на болшинството от населението, ще кажем, че:

•        След 1989 година 15-те правителства на България не са правили реформи. Дори и да са правени някои промени, те не са допринесли за развитие в полза на населението.Демокрацията се свежда до нагласяване на избори в полза на определени политици, бизнеса- до заграбване на държавното от олигарси, обслужването- до ограбване на населението от обслужващите.

•        През същия период от време, не са и замисляни реформи. Най- разпространени в икономиката и производството бяха: теорията на властите за вредата от планиране и тази за вредата от намеса на държавата в икономическия живот, които, фактически, са теории на мързела, корупцията и безхаберието на властите. А в областите на държавно управление и съдопроизводството, прехвалена беше теорията за независимост, която се ползваше като теория за безотговорност.

•        В предвид гореизложеното, логично е да се смята, че управлявалите в посочения период от време, не са способни да предвидят и осъществят някакви реформи, както се разбрахме, в полза на хората. Затова, смятам, ,че първа неотложна реформа трябва да бъде, властта да премине в ръцете на други по- кадърни политици. Пък и ние, обикновените граждани, или на избори, или на протести, трябва непрекъснато да им подсказваме, кои да бъдат и какво да правят.

danailvdimitrov: България винаги е имала ясна отправна точка- Светото Православие.

mihailts: Реформи?!

Както да променяш формата, лошо ли е съдържанието, резултатът е лош.

Депутати, избрани заради партийна принадлежност или подкрепа, вземат решения само, според повелята на партията и при тоталитаризма и при демокрацията.

theodor: НАЙ-ВАЖНАТА РЕФОРМАЕ,  ДА СМЕНИМ ЧИПА И РЕСТАРТИРАМЕ

Тази седмица 27 април 3 май ви питаме: Коя тема е най-интересна за вас? Кое е най-важното във вашия личен дневен ред?

Очакваме ви на Blog.bg 

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/blog/2015-04-15/kakvo-da-promenim-v-sebe-si-za-da-nastapi-balgarskiyat-velikden-blogbg
 

Четете още публикации в блога на Bulgaria On Air

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/blog/2015-04-15/kakvo-da-promenim-v-sebe-si-za-da-nastapi-balgarskiyat-velikden-blogbg