Лора и Симо – рано сутрин

За водещите на "България сутрин" в ефир и през свободното им време разказва в. Труд

19.02.2017 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Лора и Симо – рано сутрин

Лора Инджова и Симеон Белев са новото явление в сутрешния тв ефир. Водят заедно сутрешния блок по национална телевизия Bulgaria ON AIR “България сутрин” едва от няколко месеца, но правят впечатление на силно споен екип, който се разбира с един поглед – нещо, което отнема на други двойки водещи дълго време или никога не се случва, пише Соня Димитрова от вестник "Труд". Симеон води сутрешния блок от края на 2015 година, когато Bulgaria ON AIR започва да се развива като политематична, а Лора – след кратък период, в който води сутрешните новини по телевизията – застава до него през лятото на 2016 година, точно когато започва кървава серия от атентати в Европа. Случва се така, че още от самото им начало заедно се налага да водят извънредни студиа. Признават, че благодарение именно на това бързо са станали екип.

“При извънредните събития излизаш в ефир почти неподготвен, много бързо трябва да влезеш в темата. Първото ни извънредно студио беше покрай атентатите миналата година и тогава със Симеон започнахме да се разбираме с един поглед, да си прехвърляме щафетата в правилния момент….”, казва Лора.

“Получихме шанса, без да сме го искали, заради объркания свят и огнищата на омраза, да се напаснем много бързо и да бъдем адекватни. А след това, по време на изборите, въпреки че бяхме разделени – Лора в студиото, а аз в НДК, въпреки напрежението и винаги ограниченото време, вече бяхме екип и ни беше много по-лесно. Явно сме се справили много добре. Имаше огромна гледаемост и отзвук от студиата ни в социалните мрежи, където също излъчвахме на живо”, казва водещият. “Екипът ни е много важен – продуцентката Деница, международният редактор Мира, редакторът Тома”, допълва Симо.

...

Извън екрана и телевизията Симеон е и сертифициран планински водач.
Именно прекалената самоувереност е главната причина за повечето инциденти в планината, според него. Ролята на планински водач е изключително отговорна, развива умението да работиш с хора и когато се налага, да взимаш решения на секундата. Самият той е попадал в опасни ситуации по време на преходите си – бил е нападан от биволи и се е наложило да прекара час и половина на едно дърво, озовавал се е в средата на гръмотевична буря, сблъсквал се е с група диви коне. С неговата планинска група веднъж са слизали от лифта в движение, за да спасят планински колоездач в тежко състояние.

...

Извън екрана и телевизията Лора обича литературата. Винаги чете преди лягане, а се отдава на писането, докато е на почивка. “Трябва да съм вдъхновена, да ми се случва нещо хубаво, тогава пиша есеистични текстове. Най-много обичам да разказвам за хубави места, които посещавам по време на почивка.”

Целия материал четете тук >>