Опитай с Ина - урок по сбъдване на мечти

Водещата на "Днес" Константина Живова с корица и интервю в сп. GRAZIA

25.08.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Опитай с Ина - урок по сбъдване на мечти

Водещата на предаването "Днес"  Константина Живова бе лице на корицата на сп. GRAZIA. В интервю за списанието Константина сподели подробности за предизвикателствата, с които се сблъсква всеки ден в Bulgaria ON AIR, интересите й извън ефир, както и своята рецепта за сбъдване на мечти.

Винаги усмихната и смайващо организирана, Константина притежава редкия талант да е успешна във всичко, с каквото се захване. Модел, журналист, писател, майка, актриса. И докато се чудим как става това и дали бихме могли и ние, Ина вече ни е изпреварила с един ход, отгатнала е мислите ни и е създала блога www.trywithina.com. Още се чудим какъв ли е следващият заек, който усмихната чаровница ще извади от шапката си.


Какво е на дневен ред при теб?
Отскоро съм част от екипа на телевизия Bulgaria ON AIR като водещ на предаването „Днес“. Щастлива съм от тази голяма възможност, която ми се дава. Благодарна съм за доверието, което ми се гласува, да бъда всеки делник от 9.30 ч. в ефир на живо. С екипа се стараем да поднасяме теми, които вълнуват обществото, да показваме истории, които трогват, и да бъдем полезни във всяко едно отношение – от съвети за здраве и красота до представяне на интересни и известни личности. Обичам телевизията и може би от 10 години тя е на дневен ред за мен.
 
Как преминава денят ти по принцип?
Денят ми е динамичен и натоварен. Нямам много време за почивка. Събуждам се всяка сутрин в 6. Правя си бърза закуска, изпивам едно кафе с мляко и тръгвам към Bulgaria ON AIR. Там прекарвам деня си – до 11,30 ч. съм в ефир, а след това започва подготовката за следващия ден докъм 18 часа. Отскоро започнах отново да спортувам и ако нямам други ангажименти, отделям време за малко спорт. След това се старая да отделя време на семейството и и приятелите ми, но най-късно до 22 ч. Лягам рано, за да се събуждам свежа и отпочинала за ефир. Уикендите прекарвам с моята дъщеря.
Като активен блогър и журналист, откъде се информираш?
От интернет. Чета вестници и списания. Старая се да научавам нови неща постоянно и да съм в час с последните тенденции в обществото.
 
Каква е ролята на социалните медии според теб?
Медиите влияят. Ролята им е важна за всички нас. Те могат да предизвикат сериозни скандали, но, разбира се, да помогнат и да информират хората. Харесвам и се старая да показвам в предаването „Днес“ интересни теми и гости, които да оставят следа в съзнанието на зрителя.
 
Гледаш ли новини?
Почти целия ден прекарвам в нюзрум, затова контактите ми с колегите от Новините ON AIR са най-бързият източник и начин да се осведомя за случващото се по света и у нас. 
 
Цялото интервю вижте тук.