Константина Живова – в жива връзка с живота

Водещата на "Днес" гостува в рубриката "ТВ чар" на в. Меридиан мач

22.05.2016 | 08:00 Редактор: Константина Маркова
Константина Живова – в жива връзка с живота

Константина Живова e водещата на всекидневното магазинно предаване „Днес“ по Bulgaria ON AIR. Тя има 10-годишен опит в телевизията. Преди да влезе в новото си амплоа трупа опит в bTV, NOVA и TV7. Изминала е целия път в създаването на ТВ съдържание – от организатор на телевизионни продукции до водещ на предавания. През годините е правила много интервюта и репортажи с известни личности. Участвала е в музикални клипове на български изпълнители, както и в сериалите „Под прикритие“ и „Секс, лъжи и ТВ – 8 дни в седмицата“. Освен с богатия си ТВ опит Константина е известна и като писател. Първата й книга „Завинаги“ бързо се превърна в бестселър. Тя поддържа активно и видеоблог, в който дава съвети на дамите как да усмихнат и улеснят деня си.

Константина разказа повече за себе си в разговор с Надя Емилова за рубриката „ТВ чар“ на в. Меридиан Уикенд.

Казва, че за нея телевизията е на първо място. Харесва Серхио Рамос, но не и Реал Мадрид. Просто няма любим отбор, но обича да гледа футбол. А как се справя с ухажорите? С усмивка, разбира се, уверява ни красавицата.

Балет, тенис. Фитнес

Аз съм от хората, които нямат изградени спортни навици. От дете съм слаба и никога не съм спортувала професионално. Имам спомени от училище, а преди година за първи път започнах да посещавам фитнес залата с помощта на моя инструктор - Емануил Кетенлиев, който ми показа, че фитнесът може да бъде приятно място за спортуване. Иначе като малка съм танцувала балет.
Две години играх и тенис на корт, но не продължих.

Спомен
Помня световното първенство по футбол през 1994 г. Бях малка, но гледах всички мачове от първенството и много се вълнувах за нашите.

Здрав дух
Духът ми е моята сила. Аз съм много организиран и, бих казала, активен човек. По характер съм такава. Спортувам във фитнес залата два пъти седмично.

10 години
От десет години се занимавам с телевизия. Преминала съм през всичко в професионален план, за да стигна до водещ. Работила съм в bTV, Нова, TV7 и сега съм щастлива, че съм оценена и имам удоволствието и шанса да покажа какво мога и в Bulgaria ON AIR, която вече е политематична и най-динамично развиващата се телевизия на пазара в момента.
В предаването "Днес" всеки ден се стараем с моя екип да показваме на зрителя актуални теми и гости, неща, които ги вълнуват и биха им били от полза. Да накараме зрителя да се усмихне е една от малкото цели, които сме си поставили.


***
ОПИШИ СЕ С ТРИ ДУМИ.
- Организирана, усмихната, позитивна.
ГЛАСУВАШ ЛИ?
- Разбира се!
КАК РАЗПУСКАШ?
- Все по-малко време ми остава, за да си почивам. Обичам да чета книги и се старая да отделям вечерите за няколко прочетени страници преди сън.
КАКВО ЧЕТЕШ?
- Художествена литература. Наскоро прочетох една от книгите на любима моя авторка - Исабел Алиенде - "Любов", както и "На пазар за съпруга" от Стивън Уингейт. Любовната литература ме вълнува най-много.
ФИЛМИ?
- Рядко успявам да гледам филми, защото заспивам. Един от последните, който ми хареса, бе "Тhe Choice".
МУЗИКА?
- Различна, по-скоро имам любими песни на различни изпълнители. The Weeknd (б. p. - артистичният псевдоним на канадеца Ейбил Маконен Тесфайе) е един от моите любимци.
ЛЮБИМ СПОРТИСТ?
- Възхищавам се на всички спортисти за тяхната сила, упоритост и начин на живот.
А НАЙ-СЕКСИ?
- Ммм, Серхио Рамос.
КАКВО ГОТВИШ НАЙ-ДОБРЕ?
- Това е моето хоби. Готвя постоянно. Имам много специалитети, които близките ми обичат. Меся си хляб сама, без машина и пека хлебчета за вечеря. Обичам да правя домашни пици, паста, лазаня. Като цяло съм фен на Италия и местната кухня.
ЛЮБИМО ТВ ШОУ?
- Работата ми изисква да гледам много и разнообразна телевизия, чисто професионално. Вече ми е трудно да седна пред телевизора само като зрител и затова нямам любимо шоу.
КАКВА ИСКАШЕ ДА СТАНЕШ КАТО МАЛКА?
- Това, което съм. Мечтаех си да имам собствено предаване и ето - то се случи.
С КОЯ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНА ЛИЧНОСТ БИ ИСКАЛА ДА ПРАЗНУВАШ РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН?
- Те са много. Харесвам Джулия Робъртс, Джъд Лоу, Хоакин финикс. Бих им приготвила страхотна лазаня (Смее се).