Мартина Ганчева: Не забравям силните лични истории

Водещата по Bulgaria ON AIR с интервю в сп. Grazia

20.03.2016 | 00:00 Редактор: Константина Маркова
Мартина Ганчева: Не забравям силните лични истории

"Мартина Ганчева е лице от екрана, което трудно може да забравите. Тя е чаровна, харизматична, тя е вдъхновена от работата си в телевизията, но в забързаното ежедневие намира време за куп други интереси... Какво я вълнува в професионален и личен план, кои са хората, оказали най-силно влияние върху развитието й, Мартина сподели откровено с екипа ни...", пише сп. Grazia.

Вижте цялото интервю:

Водеща си на предаването "Днес" по Bulgaria ON AIR, което се опитва да накара зрителя "да запомни днешния ден". Кои са дните и моментите, оставили най-силен отпечатък у теб?

Всеки ден идва със своите специални моменти и оставя не просто отпечатък, а трайна следа. Предаването "Днес" разказва много и най-различни лични истории. Миналата седмица, например, се срещнах с майка, чието дете е преборило рака. Стоическата й сила толкова ме развълнува, че по време на ефира сълзите напираха в очите ми. И вместо аз да бъда канарата, скалата, жената срещу мен, минала през какво ли не, ми каза: "Не се тревожете. Успокойте се". Срещи като тази не забравям никога. Не зная защо точно в този ден си спомних и една моя любима мисъл на Астрид Алауда: "Понякога и полетът на ангел попада в зоната на турбулентността".

Телевизията ли е голямата ти страст?

Да. Няма по-уникална магия от телевизията. Можеш да предадеш на зрителя всичко чрез звук и картина, да му въздействаш, да го окрилиш, възпламениш, вдъхновиш. Можеш и ужасно да го разгневиш и разочароваш. Ти избираш. Вълшебната пръчка е в твоите ръце.

Вълнуваш се от здравни проблеми, обичаш животните, танцуваш почти професионално, изработваш бижута. Разкажи ни повече!

Откъде да започна! Истината е, че се вълнувам от здравни проблеми, защото аз самата боледувам от дете. Зад гърба си имам три сериозни операции. Слабостите, които, за съжаление, имам и до днес, ме накараха да се интересувам, да чета, да опознавам себе си. А понякога и да помагам на другите. На себе си помогнах, като започнах да танцувам. Винаги съм се занимавала с някакъв спорт, но в танците е моята душа. Нямам нужда от стимул или компания, за да отида в залата. Няма значение, че съм била на работа 12 часа и не съм спала. В момента, в който започна, се пренасям в друго измерение. За това голям принос имат и моите учители, хореографи и приятели Цецо и Плами от Dance Station. Часовете по танци се превърнаха и в смехотерапия. След три години курсове по MTV Street Dance за първи път имах досег с голямата сцена миналата година в така наречената "Нощ на Оскарите". Тогава изпълнихме Котешки танц, вдъхновен от филма "Батман се завръща". Що се отнася до бижутата, винаги съм се увличала по модата, красивото, детайла. Някога скицирах модели, изрязвах си разни неща от женски списания, гледах специализирани канали. Почти бях решила да се развивам в тази посока. Впоследствие това стана хоби. Една от стаите у дома дори прилича на ателие. Започнах на шега с обеци за Св. Валентин. Идеите и моделите се трупаха, правехме с приятеля ми снимки за Facebook страницата, а котката ми служеше за манекен, фон или стойка.

Хората, които са имали най-силно влияние върху развитието ти...

Първи съзряха у мен талант за журналистическата професия Екатерина Дончева, Веселин Дремджиев и Уляна Пръмова. А за това, че в момента водя предаването "Днес" по Bulgaria ON AIR, благодаря на Николина Димитрова и Виктория Миткова. В личен план най-големите ми фенове и най-големите критици са близките ми. На тях най-много искам да благодаря, защото именно тях най-често лишавам от внимание заради работата.