Доника Ризова зад кадър - удивителна!

Водещата на Медиите ON AIR с интервю пред Цвети Георгиева, huligankata.com

17.11.2015 | 17:04 Редактор: Константина Маркова
Доника Ризова зад кадър - удивителна!

Доника Ризова гостува в рубриката "Удивителна" на huligankata.com

Ето как я представя журналистката Цвети Георгиева на своите читатели:

Доника е пич!

За Доника, сериозно – Доника Ризова е автор и водещ на единственото предаване за медии в българския ефир – Медиите ON AIR (всяка събота от 16.30 часа по Bulgaria ON AIR). Тя не само дава трибуна за дискусии, важни за работата на журналистите в България, но и прави интервюта със знакови и популярни лица, обект на медиен интерес.

Доника Ризова (без връзка с други Ризови) започва кариерата си като репортер в „Дарик радио“ и по-късно става главен редактор, отговарящ за развитието на радиото в Северозападна България. Към Bulgaria ON AIR се присъединява през 2011 г. За себе си казва, че се стреми да бъде честен „разказвач“, да се вслушва в думите на събеседника и да не обръща „прожектора“ само към своята позиция.

Носител е на наградата „Златното перо“ на СБЖ за 2011-2012 г. в раздел „Електронни медии – телевизия“, а две години по-късно бе сред номинираните журналисти за наградата „Заедно“ на фондация „Работилница за граждански инициативи“.

За Доника по хулигански – Тя е от онези момичета, които може да танцуват до четири сутринта и в шест да бъдат на ефир, все едно са спали ползотворно последните 16 часа, плюс това са имали време за кафе, смути и грим. За нея, когато е „да“, е „да“, но щом веднъж е казала „не“, трудно може отстъпи дори до „може би“. Доника е онова, което Златките никога не искат да се случва в живота им, защото тогава ще се разбере, че една жена освен красива може и да е интелигентна. И не става дума за онази емоционална интелигентност, на която държат блондинките без образование, а за класическия смисъл на думата, подплатен с книги, две магистратури към СУ „Св. Климент Охридски“ (езиково обучение и връзки с обществеността) и здраво бачкане, момичета, здраво бачкане!

Интервюто с Доника Ризова вижте тук http://bit.ly/1j5lZmg