Евроизборите догодина ще са тест за ГЕРБ

Назрял е моментът за партия на президента

03.01.2019 | 23:49 Редактор: Зара Паталева
Евроизборите догодина ще са тест за ГЕРБ

Възможно е президентът Румен Радев да оглави политическа формация през 2019 г. Моментът е назрял, още повече, че опозицията не предлага алтернатива на сегашната власт. Около това се обединиха политологът доц. Борис Попиванов и икономистът доц. Георги Чанков в предаването ''Q&A'' с водещ Клара Маринова по Bulgaria ON AIR.

Третият мандат на премиера Борисов е ''кух'' и ''лишен от посока'', смята Попиванов. Затова държавният глава дори и да не е готов за партия, ще е принуден да формира такава, за да даде обществена алтернатива, коментира Чанков.

България ще се превърне в икономическа периферия на Турция, прогнозира икономистът доц. Георги Чанков във втората част на тазседмичното предаване ''Q&A'' с водещ Клара Маринова. Според него географското ни положение вече не е определящо за значимостта на страната ни. В днешно време, с развити технологии, географското положение на картата вече е без значение.

''България изпусна шанса си да стане електроразпределителен център. От балканския хъб остана само карта. Съседна Турция съсредоточи в свои ръце максимум трасета – енергийни, железопътни и транспортни и ще диктува развитието на икономиката на Балканите'', каза още Чанков.

Трябва да се мисли глобално, а не регионално. Усетът на политиците е по-важен отколкото действителността, коментира от своя страна политологът
доц. Борис Попиванов

Втора част гледайте тук>>