Накъде водят България властта и опозицията

Политика, а не политиканстване

15.12.2018 | 18:30 Редактор: Зара Паталева
Накъде водят България властта и опозицията

Политика, а не политиканстване. Разумни значими общи цели и активни действия, а не лаишки имитации. Съпричастност и ангажираност за състоянието на обществото, а не обслужване на корпоративни и партийни интереси. Политиката трябва да се управлява (планира, организира и упражнява мъдро) с ум, знания и позитивни емоции, за да решава реалните проблеми на държавата, обществото и отделния човек. Затова все повече българи настояват за последователност, принципност и отговорност от политиците и политиката днес и в бъдеще. 

Защо финансовите и икономическите прогнози на повечето експерти за САЩ и ЕС в навечерието на 2019-та г. са подчертано негативни? На какво се дължи разминаването между оптимистичните очаквания на българското правителство за следващата година и тревожните сигнали и анализи от Вашингтон, Лондон, Берлин и Брюксел? 

Важни и изстрадани закони, приети тези дни - за хората с увреждания. Продължителните дълбоко емоционални протести на майките на деца с увреждания постигнаха значителен успех. 

Тези и още теми в предаването "Q&A" коментират политологът Георги Киряков, икономистът д-р Драгомир Стефанов и политиците: от ГЕРБ Галя Желязкова и от "БСП за България" Веска Ненчева по Bulgaria on air!

Втора част гледайте тук >>