Тревога на бизнеса заради липса на кадри

Кой, как и кога може да обърне негативните тенденции

14.03.2019 | 11:23 Редактор: Зара Паталева
Тревога на бизнеса заради липса на кадри

Преди дни известен депутат от ГЕРБ призова Бойко Борисов "да хвърли кърпата". Пожела му заслужен отдих, защото вече е сътворил "велики дела" и може да се оттегли от активната политическа дейност. Официалната публична реакция от страна на премиера, неговия кабинет и управляващата партия засега е мълчание.

Защо дори като хипотеза там се изключва в някакъв момент Борисов да се оттегли? Защо подобно естествено решение се възприема като апокалипсис? Проблемите с кадрите в държавата и причините за тях.

Кой, как и кога може да обърне негативните тенденции и да реши кадровите проблеми у нас? Кои са важните фактори, които могат да мотивират професионалистите да се реализират в България? Защо не само продължава, но и се задълбочава неравенството в регионалното развитие на държавите в Европа? А за България - защо, накъде и как ще се развиват тези процеси?

Тези и още теми коментират в студиото на "Q&A" политологът Евелина Славкова, икономистът Стоян Шаламанов и политикът Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на "БСП за България". Събота, 16.30 часа, по Bulgaria on air!