Club Investor BG 30.06.2015 - Българският туризъм - II част

01.07.2015 | 15:10 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor BG 30.06.2015 - Българският туризъм - II част

Ще се възползва ли българската туристическа индустрия от финансовите трусове в Гърция и тероризма в Африка? Коментар в Club Investor.bg

Гости в днешното издание на Club Investor.bg с Ивайло Лаков по темата туризъм са: Антония Чомполова, управител на туристическа агенция Антеа, проф. д-р Димитър Тадаръков, ръководител на катедра Икономика на туризма в УНСС, проф. д-р Петър Славейков, декан на геолого-географския факултет на СУ Климент Охридски, Илия Лингорски, финансист, бивш заместник финансов министър, бивш директор на Изпълнителната агенция за туристическа реклама и информация – ИАНТРИ.

Хотелиерите коментират, че хотелите са празни, но това е заради поредните нови около 140 хотели и апарт хотели само за 2015 година по черноморието. Така че ефектът идва, заради увеличаването на легловата база, а не намаляване на броя туристи. Всъщност въпреки всички приказки за презастрояването ние продължаваме да увеличаваме хотелите.

Само за летния сезон очакваме 4 милиона и 200 хиляди чуждестранни туристи и 3 милиона и 300 хиляди българи. Средната заетост се движи около 57 %; а така нареченият Revpar или прихода от налична стая е 27 лв. Основните пазари за сезона са Европейския, като се предполага увеличение на Немския и Английския, заради ситуацията в Гърция и Тунис Добре се представят и източна Европа- Унгария и Словакия.

Можете да проследите втората част от предаването в прикаченото видео: