Club Investor BG 30.06.2015, Българският туризъм I част

Оправдан ли е оптимизмът в туризма

01.07.2015 | 15:05 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor BG 30.06.2015, Българският туризъм I част

Оправдан ли е оптимизмът в туризма? Коментар на гостите в студиото на Club Investor.bg с Ивайло Лаков - Антония Чомполова, управител на туристическа агенция Антеа, проф. д-р Димитър Тадаръков, ръководител на катедра Икономика на туризма в УНСС, проф. д-р Петър Славейков, декан на геолого-географския факултет на СУ Климент Охридски и Илия Лингорски, финансист, бивш заместник финансов министър, бивш директор на Изпълнителната агенция за туристическа реклама и информация – ИАНТРИ

В това издание на Club Investor.bg говорим за българския туризъм, защото навлизаме във високия летен сезон и защото през пролетта имаше сериозни опасения за срив на руския и украинския пазари.

Ето как изглеждат нещата към днешна дата по данни на института за анализи и оценки в туризма:

От Русия очаквамe около 500,000 туристи / мин. година 660,000/. Намалението идва основно от ученически лагери и предприятия, които са изпращали служители като социални придовки. В крайна сметка се оказа, че Русия запази до голяма степен чартърната си програма. Все пак по-голямата част от руснаците, които идват в българия са тези, които т.нар. Втори дом у нас. Засега сезонът върви нормално, казват експертите, с характерната празнота в ниския сезон, който знаете е Май и Юни.

Можете да видите първата част от предаването в прикаченото видео: