Club Investor BG 23.06.2015 - II част -ГРЪЦКАТА ТРАГЕДИЯ – РАЗВРЪЗКА ЧРЕЗ DEUS EX MACHINA ?

РЕШАВАЩИ ЧАСОВЕ ЗА ГЪРЦИЯ, ЗА ЕВРОПА, ЗА СВЕТА

24.06.2015 | 08:58 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor BG 23.06.2015 - II част -ГРЪЦКАТА ТРАГЕДИЯ – РАЗВРЪЗКА ЧРЕЗ  DEUS EX MACHINA ?

В това издание на Club Investor.bg с Ивайло Лаков темата е Гръцката криза. Гости са: Тятяна Буруджиева – Ваниотис,

политолог, социолог, преподавател в СУ, бивш депутат от БСП

Любомир Дацов, бивш заместник министър на финансите

Андрей Стойчев, дилър от Deltastock

Това, което гръцкото правителство е поставило на масата са 12 страници с нови предложения, които от много от участниците в срещата бяха окачествени като добра база, въпреки че други предпочетоха да не изкажат мнение с коментара, че първо трябва да се направят калкулации.

Ангела Меркел обаче заяви, че новите предложения на Атина са добра изходна точка. Тя не коментира подробности, но каза, при това с червени от умора очи по думите на репортера на Spiegel, че всички ги очаква още много работа. Всички подробности сега ще бъдат калкулирани и обработени от МВФ, Европейската Централна банка и еврокомисията и след това ще бъдат представени на еврогрупата. Всички трябва да се съберат отново още в сряда.

Според различни източници, новите предложения на Атина се отнасят основно до увеличения на данъците. Предстои да се увеличи пенсионната възраст чрез различни ограничителни мерки като например много по-високи данъци при ранно пенсиониране

Това трябва да се случи още от 2016 година, когато Гърция трябва да реализира икономии в размер на 1% от БВП на страната.

Вижте втората част от предаването в прикаченото видео: