Club Investor BG 23.06.2015 - I част -ГРЪЦКАТА ТРАГЕДИЯ – РАЗВРЪЗКА ЧРЕЗ DEUS EX MACHINA ?

РЕШАВАЩИ ЧАСОВЕ ЗА ГЪРЦИЯ, ЗА ЕВРОПА, ЗА СВЕТА

24.06.2015 | 08:53 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor BG 23.06.2015 - I част -ГРЪЦКАТА ТРАГЕДИЯ – РАЗВРЪЗКА ЧРЕЗ  DEUS EX MACHINA ?

Гости в това издание на Club Investor.bg с Ивайло Лаков са: Тятяна Буруджиева – Ваниотис, политолог, социолог, преподавател в СУ, бивш депутат от БСП

Любомир Дацов, бивш заместник министър на финансите

Андрей Стойчев, дилър от Deltastock

Темата разбира се, е Гърция.

Какво става с преговорите за гръцкия дълг? Трябва ли да се тревожим или пък споразумението е близо, как ни касае всичко това, което се случва около Гърция? Това е темата ни за днес, вие гледате Клуб Инвестор, аз съм Ивайло Лаков.

Отново има надежда за единение по отношение на Гърция: на понеделнишката кризисна среща на върха в Брюксел гръцкото правителство направи нови предложения в плана за икономии. Топката сега е в европейците, заяви премиерът Ципрас. В момента се правят съответните калкулации.

Ангела Меркел предварително даде да се разбере, че срещата няма да излезе с окончателно решение, а е само за съгласуване на позиции, тъй като еврогрупата не е подготвила нищо предварително. Точно с тези думи тя откри пресконференцията късно в понеделник.

До края на юни правителството в Атина трябва да преведе 1 милиард и половина евро на Международния валутен фонд, иначе трябва да фалира, а в резултат да напусне еврозоната. Председателят на съвета Доналд Туск предупреди всички да престанат с взаимните обвинения и дългови претенции, както и с политическите игрички. Тази вечер искам да видя всички карти на масата, е казал Туск на срещата.

Можете да видите първата част от предаването в прикаченото видео: