Club Investor.bg 21.04.2015 I част- Добавената стойност на имиджа

Гости в предаването са:Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Васил Василев, бизнесмен и журналист, Георги Куртев, експерт по корпоративни комуникации и политически PR и Паола Хюсеин, журналист вестник 24 часа.

22.04.2015 | 10:19 Редактор: Красимир Лаков
Club Investor.bg 21.04.2015 I част- Добавената стойност на имиджа

В това издание на Клуб Инвестор.бг гостите говорят за това как България да стане привлекателна държава, за имиджа на страната в чужбина, но не само там, а и тук вътре. Говорят за българския културен и бизнес десант във Франция и дали такива акции променят нещо на фона на скандалите в съдебната система, обвиненията срещу магистрати и всеобщата увереност за липса на върховенство на закона.
Преди няколко дни беше изнесена любопитна информация, базирана на анализ на данните на Stack Overflow, много влиятелна комуникационна платформа на програмисти от цял свят, където дивелъпърите обменят опит и си помагат, когато не могат да решат даден проблем. Анализът на данните на този сайт показва, (и това беше широко отразено в много чуждестранни сайтове), че българските програмисти имат най-висока репутация в сайта. Репутацията се трупа на база дадени мнения, които са помогнали да се реши даден проблем, след гласуване на потребителите. Оказва се че у нас има една от най-големите концентрации на топ програмисти на глава от населението. Как да се използва това при правенето на имидж на страната? Не е ли време да изградим стратегия за един по-съвременен имидж на България и да изоставим остарелите "предимства", като евтина работна сила, "гостоприемство" и други вече в голяма степен не верни неща?

Можете да проследите първата част от предаването "Добавената стойност на имиджа" в прикаченото видео: