Социалното министерство зарадва с мюзикъл лишени от родителски грижи деца

Инициативата е част от националната кампания "Мисията е възможна"

06.06.2019 | 08:16 Редактор: Бойко Димитров
Социалното министерство зарадва с мюзикъл лишени от родителски грижи деца

Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Министерството на труда и социалната политика зарадва с мюзикъл деца от социални услуги. Участници в представлението "Алиса в огледалния свят" са децата от вокална група "Бон-Бон".

"Децата от различни услуги от София и Перник, от няколко училища и от пловдивското училище "Димитър Матевски" ще могат да гледат този мюзикъл. Така ще покажем, че мисията е възможна", каза зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. 

Инициативата е част от националната кампания "Мисията е възможна", която е свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. 

"Тази мисия е важна, тъй като когато съберем на едно място децата, които са в услугите и тези, които живеят в семействата си, виждаме, че между тях няма разлика. Можем да покажем, че децата, които се отглеждат в услугите могат да пеят и творят. В момента са около 300 децата, които са настанени в домове за социални грижи и болниците, които са за бебета от 0 до 3 години", допълни Русинова.

Мюзикълът е реализиран в сътрудничество с УНИЦЕФ и е по повод 30-годишнината от приемането на конвенцията на ООН за правата на детето. Крайната цел на министерството на труда и социалната политика е до 2021 година всички деца да бъдат изведени от институциите.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК